Πρωτια σε ακριβεια και γραφειοκρατια

Τα σκήπτρα της γραφειοκρατίας αλλά και της ακρίβειας, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στην έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας κρατάει σταθερά η Ελλάδα και φέτος. Επιπλέον, η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει τη χειρότερη θέση στην E.E, τόσο στην ανεργία των νέων όσο και στη μακροχρόνια ανεργία.

Τα συμπεράσματα αυτά περιλαμβάνονται στην μελέτη για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων το έτος 2006, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣEB.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν τεράστια εμπόδια τα οποία αποθαρρύνουν τους υποψήφιους νέους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Και όπως δείχνει η έρευνα το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το ίδιο το Δημόσιο, το οποίο, παρά τις διακηρύξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων εξακολουθεί να παραμένει γραφειοκρατικό.

Αν δεν χτυπηθεί η γραφειοκρατία στη ρίζα της και δεν καταργηθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που διαιωνίζουν ένα φαύλο καθεστώς πελατειακών σχέσεων και τα οποία εκμεταλλεύονται γραφειοκράτες και πολιτικοί δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Είναι αναγκαία η πραγματοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων και μέτρων που δεν θα έχουν μόνο στόχο τη γραφειοκρατία αλλά και την δημιουργία ενός απλού και σταθερού φορολογικού καθεστώτος, τα οποία βέβαια θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας γιατί όπως όλοι γνωρίζουν επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα είναι δύο έννοιες που αποτελούν το κλειδί για τη διατήρηση υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.