Προσχεδιο προυπολογισμου: Ιδια γευση

Το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αποδεικνύει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2006 βάζοντας τέλος στις προσδοκίες όσων πίστεψαν ότι η Νέα Διακυβέρνηση θα μπορούσε να βελτιώσει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Φέτος, η μείωση του ελλείμματος του AEΠ οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος σε μέτρα μιας χρήσης, για παράδειγμα στην τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και στην περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Κατά ένα μέρος επίσης είναι αποτέλεσμα της σφικτής εισοδηματικής πολιτικής, της περικοπής των εγκεκριμένων πιστώσεων για ασφάλιση, περίθαλψη και άλλες κοινωνικές δαπάνες.

Το 2006 η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει την ίδια αποτυχημένη συνταγή. Έσοδα από τιτλοποιήσεις, αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους, σφικτή εισοδηματική πολιτική.

Για έναν ακόμη χρόνο, η ελληνική οικονομία θα παραμείνει παγιδευμένη στις συνέπειες της απογραφής ευελπιστώντας ότι η Eurostat θα εγκρίνει το αίτημα της κυβέρνησης για την τιτλοποίηση, ώστε να κλείσει, θεωρητικά, η μαύρη τρύπα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.