Προοδος

Της έκδοσης

Δεν ξέρουμε ποια λογική διαπνέει το νομοσχέδιο «Γκάγκα». Αδυνατούμε να την καταλάβουμε. Όχι γιατί δεν θέλουμε ή γιατί δεν προσπαθήσαμε αλλά γιατί αρνούμαστε να πιστέψουμε πως είναι δυνατόν ένας/μια υπουργός, γιατρός ον/ούσα που υποτίθεται έχει το χαρτοφυλάκιο της υγείας να προωθεί ουσιαστικά τη διάλυσή του.  Μία διάλυση βεβαίως που δεν είναι τωρινή, αλλά πάει πολλά χρόνια πίσω.

Κι αν δεν το έχετε καταλάβει ως τώρα, ας το πούμε ξεκάθαρα, στις εποχές του κεφαλαίου, των επενδύσεων, της ανάπτυξης φαίνεται πως το κοινωνικό κράτος είναι πολυτέλεια και μάλιστα περιττή.

Ξεχαρβαλώνεται χωρίς καμία αντίσταση, χωρίς καμία αντίδραση και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Λίγο λίγο αλλά συστηματικά και με σχέδιο. Πρώτα το απαξιώνουμε και μετά το καταργούμε.

Τι από όλες αυτές τις κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους έχει μείνει ανέπαφη και δεν έχει αλωθεί;

Όπως πάμε σε λίγο θα ιδιωτικοποιηθεί και το ίδιο το κράτος. Ούτε εκλογές, ούτε τίποτα. Θα συνέρχεται το συμβούλιο των μετόχων και θα διαλέγει manager. Αυτό άλλωστε που χρειαζόμαστε είναι ανάπτυξη, ανάπτυξη και ανάπτυξη… τίποτα άλλο.

Πρέπει να ξεφορτωθούμε κάθε τι αναχρονιστικό και ξεπερασμένο. Στην νέα εποχή της προόδου που μας περιμένει κάθε τι συλλογικό και δημόσιο θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον ατομικισμό.

Μόνοι και ευτυχείς απαλλαγμένοι από κάθε τι που μας θυμίζει πως κάποτε ήμασταν άνθρωποι που ζούσαμε σε κοινωνία!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.