Πρασινο Κτηριο η Πρασινα Αλογα κ.Υπουργε;

Γνώμη

Με αφορμή την πρόσφατη επικοινωνιακή φιέστα του Υπουργού Εργασίας, με βαθιά οργή και αγανάκτηση διαπιστώνω για ακόμη μια φορά ότι οι προσλήψεις προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ αποτελούν έναν τεράστιο εφιάλτη για την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. 

Δυστυχώς,  όλο αυτό το διάστημα ο κ. Χατζηδάκης και η ομάδα του μας αποδεικνύει πως όλα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια και τίποτα παραπάνω, καθώς έως τώρα αν γίνει ένας μικρός απολογισμός σχετικά με τον οργανισμό του e-ΕΦΚΑ, θα αποδειχθεί πως ο οργανισμός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ίδια και ίσως και χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν αναλάβει ο κ. Χατζηδάκης.

Πέραν από τις 100 «από το παράθυρο» 18μηνες προσλήψεις, δίχως κάποιον διαγωνισμό και δίχως κριτήρια ΑΣΕΠ, που κρίνοντας εκ του αποτελέσματος αποτελούν μόνο προϊόν προεκλογικών υποσχέσεων, δεν προχώρησε σε χάραξη καμίας ουσιαστικής στρατηγικής για την επίλυση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. Ένας σύντομος αλλά και απογοητευτικός απολογισμός του τι έχει γίνει μέχρι στιγμής για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αποτελούν τα παρακάτω:

  • Δημιουργία του “Στρατηγείου” στο πράσινο κτήριο για τις εκκρεμείς συντάξεις.
  • Δημιουργία του “Βig Βrother” στον EΦΚΑ, αναφερόμενος στον καινούργιο ‘πύργο ελέγχου’ στην Λ. Κηφισίας στο πράσινο κτήριο που δημιουργήθηκε με σκοπό να παρακολουθούνται οι μόνιμοι εργαζόμενοι. Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι θα παρακολουθούνται και αυτοί όπως και οι μόνιμοι ή θα παρακολουθούν οι ίδιοι οι ιδιώτες τους μόνιμους υπάλληλους του οργανισμού.
  • Επαναπρόσληψη 100 πρώην εργαζόμενων του ΕΦΚΑ, νυν συνταξιούχων, με  ελάχιστες αντοχές και ψηφιακές δεξιότητες για να δουλέψουν και να βοηθήσουν στο σύστημα των συντάξεων.
  • Σύνοψη σύμβαση με 1.200 ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές με τεράστιες απολαβές εις βάρος του κράτους και του εκάστοτε μελλοντικού συνταξιούχου.
  • Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών για το Υπουργείο και για τον ΕΦΚΑ, το οποίο όμως είναι ανενεργό τις περισσότερες ώρες τις ημέρας.
  • Πρόσληψη Project Manager και επιτελικής ομάδας, τη λεγόμενη ομάδα κρούσης, η οποία τελικά με μισθούς μαμούθ, είναι σε απραγία όλο αυτό το διάστημα.

Το αποτέλεσμα μετά από όλα τα παραπάνω μέτρα είναι πως από τον Ιανουάριο που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Υπουργός Εργασίας υπήρχαν 370.000 εκκρεμείς συντάξεις, ενώ τώρα μετά από 10 μήνες στην ηγεσία του Υπουργείου και λαμβάνοντας ένα σωρό από όλα αυτά τα πολυδάπανα άστοχα και αναποτελεσματικά μέτρα, οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν αντί να μειωθούν κατά 80.000, φτάνοντας έτσι πλέον τις 450.000.

Άλλωστε τίποτα δεν είναι τυχαίο, και αναφέρομαι στην παραίτηση του πρώην διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη. Αν παρατηρήσει κανείς λίγο πιο προσεκτικά όλα τα παραπάνω θα αντιληφθεί πολύ γρήγορα πως δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα κρύβουν από πίσω εξυπηρέτηση ιδιωτικών εταιρειών και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ενώ το κόστος  όλων αυτών ανέρχεται κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ αξίζει να τονιστεί πως αυτά τα χρήματα είναι χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και αυτό ίσως αποτελεί το πλέον σκληρό νεοφιλελεύθερο μοντέλο κατεδάφισης παροχής κοινωνικής ασφάλισης ως παροχή δημοσίου αγαθού.

Εύχομαι τα παραπάνω να αποτελέσουν μέσο προειδοποίησης προς όλους τους μελλοντικούς συνταξιούχους, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην διαδικασία απονομής συντάξεων.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκη, ως νέος πολίτης αυτού του τόπου αλλά και ως ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς, με την παρούσα επιστολή θέλω να γνωστοποιήσω σε όλους τους πολίτες ότι η γένια μας δεν εξαπατάται αλλά ούτε και αποπροσανατολίζεται τόσο εύκολα. 

Από εδώ και έπειτα κ. Χατζηδάκη σας αφήνω στην κρίση του Ελληνικού λαού!

Η αμαρτία μας: Θελήσαμε πολλά 

Το έγκλημα μας: Πράξαμε τόσα λίγα 

Τάσος Λειβαδίτης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.