Ποθεν τα νεα εσοδα;

Δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος, δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πλην όμως, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των εσόδων και τα ρεπορτάζ του Τύπου μιλούν για έμμεσους φόρους.

Ήδη αρκετές ΔΕΚΟ έχουν αυξήσει τα τιμολόγιά τους, τροφοδοτώντας έτσι και τον πληθωρισμό. Είναι οι έμμεσοι φόροι η πλέον άδικη μορφή φορολογίας που πλήττει ευθέως τους εργαζόμενους και τους έχοντες χαμηλό εισόδημα.

Επιτέλους, επί σειρά ετών οι προϋπολογισμοί του κράτους ήταν πάντα σφιχτοί όσον αφορά την ενίσχυση των γλίσχρων εισοδημάτων. Φαίνεται ότι και η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και τώρα στον πρώτο προϋπολογισμό σε ευρώ. Θέλει να τονώσει το κοινωνικό της πρόσωπο η κυβέρνηση, πλην όμως ο Υφυπουργός Οικονομικών δεν συζητά αυξήσεις πάνω από 2,5%. Την ίδια στιγμή, που είναι γνωστός ο τρόπος αφαίμαξης και αυτών των χαμηλών αυξήσεων, μέσω των έμμεσων φόρων. Οι Έλληνες παραμένουν από τους χαμηλότερα αμοιβόμενους στην Ενωμένη Ευρώπη και ο νέος προϋπολογισμός, από όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, δε διορθώνει την κατάσταση.

Η κυβέρνηση με «βαριά καρδιά» θα συμμορφωθεί με την απόφαση σχετικά με τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος. Αυτό και μόνο φανερώνει το πώς αντιλαμβάνεται την ενίσχυση των ανθρώπων της εργασίας. Τα νέα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού θα συγκεντρωθούν και πάλι από τους συνήθεις ύποπτους, τους μη έχοντες, όχι αμέσως, αλλά εμμέσως, και αυτό είναι το πλέον άδικο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.