Ποια υγεια;

Αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία όπως όλα δείχνουν θα βρίσκονται από την 1η Γενάρη οι υπάλληλοι του δημοσίου εφόσον από τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι ιδιώτες γιατροί θα αναστείλουν τις συμβάσεις τους με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Φαίνεται πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο εφόσον για πρώτη φορά χθες ιδιώτες γιατροί έκλεισαν τα ιατρεία τους και προχώρησαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η πολιτεία δια του ΟΠΑΔ τους χρωστά την καταβολή των οφειλομένων 10 μηνών για την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του δημοσίου.

Η σχεδόν για ένα έτος μη καταβολή των οφειλομένων έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των ιατρείων και της κάλυψης των εξόδων. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Τσεπελίδης μιλώντας στον ΠτΘ ιδιαίτερα πλήττονται οι νέοι στο επάγγελμα. Και μπορεί για τους γιατρούς να υπάρχει το στερεότυπο ότι είναι πλούσιοι αυτό όμως δεν αφορά όλους. Οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες και έχουν να καλύψουν μεγάλες ανάγκες.

Το πρόβλημα είναι παρά πολύ σοβαρό. Ένα υπουργείο, μια ολόκληρη κυβέρνηση απαξιώνει όλους τους γιατρούς πανελληνίως και μάλιστα όλους τους ιδιώτες γιατρούς που κατά ένα μεγάλο μέρος στηρίζουν το σύστημα Υγείας. Οι γιατροί όπως όλα δείχνουν στις 1 Γενάρη θα αναστείλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ. Και βέβαια οι πολίτες και συγκεκριμένα οι δημόσιοι υπάλληλοι από εκεί και πέρα θα αναγκασθούν να αντιμετωπίσουν μια γραφειοκρατία της οποίας το αποτέλεσμα θα είναι αναμφίβολο. Θα έχει χρήματα ο ΟΠΑΔ να καλύπτει τη νοσηλεία τους; Όταν έχει να πληρώσει σχεδόν ένα χρόνο τους γιατρούς πόσο καιρός θα χρειάζεται για να πάρουν τα χρήματά τους;

Δυστυχώς τα θέματα της υγείας δεν πρέπει να λύνονται έτσι. Οι γιατροί έχουν δίκιο από την πλευρά τους όπως και οι πολίτες θα έχουν δίκιο για την ταλαιπωρία που θα υποστούν. Το θέμα είναι πότε επιτέλους αυτή η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας θα καταλάβουν ότι η υγεία δεν είναι κάτι που παίζεις μαζί του επικοινωνιακά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.