Πισω απο το μηδεν κρυβεται το οχτω

Της Έκδοσης

Χαμός πολύ από την ανακοίνωση των βάσεων ακόμα και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακο για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης. Ό,τι βεβαίως αναδείχθηκε στην περίπτωση του Τμήματος ήταν αυτό το περιβόητο «0». Αναπαράχθηκε μαζικά και σχολιάστηκε εκτεταμένα το ζήτημα. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για τον μηδενικό αριθμό εισακτέων και τελικά «ανακαλύφθηκε» πως ο αριθμός των εισακτέων δεν ήταν μηδέν αλλά οχτώ.

Όλο αυτό βέβαια προέκυψε επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των πάσης φύσεως σχολιαστών-δημοσιολογούντων, έχει μάθει να διαβάζει τα στατιστικά για τους υποψηφίους που προέρχονται από τα ΓΕΛ (απ’ όπου και ο μεγαλύτερος αριθμός των υποψηφίων) και να αγνοεί επιδεικτικά τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Και εδώ ανακύπτει ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται με αυτές τις περιβόητες αναγνώσεις των αριθμών. Τακτική πολυχρησιμοποιημένη κυρίως στο πολιτικό πεδίο. Διαβάζουμε τους αριθμούς όπως θέλουμε για να εξυπηρετήσουμε τους σκοπούς που θέλουμε. Αγνοούμε όμως πως πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι.

Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση πίσω από αυτό το μηδενικό των εισακτέων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης, κρύφτηκαν οχτώ άνθρωποι. Άνθρωποι που έχουν τη δική τους ιστορία, πέρασαν το δικό τους «λούκι» και τελικά τα κατάφεραν…μόνο και μόνο για να «συνταυτιστούν» με το μηδενικό των πηχυαίων τίτλων…

Προς Θεού, για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε πως ο αριθμός των εισακτέων στο Τμήμα είναι αυτός που θα έπρεπε, όμως θα πρέπει ίσως να μπούμε και στα «παπούτσια» αυτών των οχτώ που κατάφεραν να εισαχθούν στο εν λόγω Τμήμα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.