Πετρελαικη ομηρια

Σε πετρελαϊκή ομηρία θέτουν τα ελληνικά νοικοκυριά οι συνεχείς ανατιμήσεις του μαύρου χρυσού, καθώς φέρνουν μαζικές ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες. Ο χειμώνας προδιαγράφεται ιδιαίτερα βαρύς για τον προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών, καθώς όλα δείχνουν ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Η παγκόσμια οικονομία δοκιμάζεται και κατ’ επέκταση δοκιμάζονται οι αντοχές των νοικοκυριών που αδυνατούν να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό τους, καθώς οι τιμές βασικών για τη διαβίωση προϊόντων ανεβαίνουν συνεχώς.

Έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλούν για τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια εξαιτίας των γεωπολιτικών εντάσεων. Μάλιστα υπάρχει και σενάριο που μιλά για 150 δολάρια ανά βαρέλι. Η ενεργειακή εξάρτηση από το πετρέλαιο μας καθιστά έτσι όμηρους μιας κατάστασης που, στην περίπτωση που επαληθευτούν τα ανωτέρω σενάρια, θα μας φέρει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι νόμοι της αγοράς δεν μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον η άνοδος οφείλεται σε γεωπολιτικά συμφέροντα.

Σε όλη αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση καλείται να λάβει τα μέτρα προστασίας των πολιτών, καθώς προέχει το καλό της κοινωνίας και των πολιτών. Για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με οικογενειακά κραχ πρέπει να κινητοποιηθεί. Ήδη η αρχή έγινε από το ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε πρόταση νόμου για επίδομα θέρμανσης. Ας τη συζητήσουν μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα. Ο εφιάλτης πετρέλαιο είναι μπροστά μας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.