Περιβαλλον; Εκπτωσεις

Σύμφωνα με τα ποσά που δημοσιεύθηκαν και αφορούν προγράμματα του Γ.Κ.Π.Σ. τα δημόσια έργα θα πάρουν την μερίδα του λέοντος με κονδύλια ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δραχμών και οι δράσεις που αφορούν το περιβάλλον θα αρκεσθούν σε κονδύλια ύψους 153 δισεκατομμυρίων.

Αυτή και μόνη η εικόνα δείχνει και τις επιλογές της χώρας τα επόμενα χρόνια. Αναμφίβολα κανείς δεν αρνήθηκε τα αναγκαία έργα υποδομής που χρειάζεται η χώρα. Πλην όμως δικαίως υπάρχει και η ένσταση και αυτή αφορά τα ολίγιστα κονδύλια που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την σύνολη οργάνωση της χώρας όσον αφορά το μείζον αυτό ζήτημα. Επιτέλους το πιο μεγάλο από τα μεγάλα έργα το Κτηματολόγιο ακροβατεί και υπάρχει περίπτωση να μείνει μετέωρο. Το μόνο από τα μεγάλα έργα που δεν είναι κατασκευαστικό κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί. Αυτό και μόνο δείχνει τις επιλογές. Η χώρα υστερεί πάρα πολύ σε οργανωμένες δράσεις για το περιβάλλον και τα κονδύλια που διατίθενται για την επόμενη εξαετία δεν είναι αρκετά και υπολείπονται σημαντικά των μεγάλων υπαρκτών αναγκών.

Μπορεί η Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο αλλά παράλληλα δεν πρέπει να είναι μόνο ένα μεγάλο εργοτάξιο. Επιτέλους οι γιγαντισμοί δεν δίνουν πάντα τις καλύτερες λύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.