Περιφερειακο Αναπτυξιακο Συνεδριο ΑΜΘ: Πολυσημαντο πολιτικα και κοινωνικα

Πολυσήμαντο το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜΘ που διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια ΑΜΘ. Πολυσήμαντο για όσους είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον χώρο διεξαγωγής του, το ξενοδοχείο Chris& Eve, γιατί είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» τα ακόλουθα:
 

1ον την μείζονος πολιτικής σημασίας διοργάνωσή του, ήτοι την άμεση επικοινωνία κυβέρνησης και κυβερνητικών στελεχών με τους ενταύθα εκπροσώπους της  πολιτικής και των θεσμικών φορέων, μια διοργάνωση που από μόνη της υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως με τους πολίτες. Μια διοργάνωση λοιπόν που έδωσε την ευκαιρία σε πολίτες και τοπικούς φορείς να έρθουν σε άμεση επαφή με τους κυβερνώντες κατά τομέα δραστηριότητας, να διατυπώσουν τις αγωνίες τους, να επιλύσουν απορίες, να διαμαρτυρηθούν, να ακουστούν, να λάβουν οδηγίες για τη συνέχεια, να ελπίσουν, σημειούμενης της παρουσίας στην Κομοτηνή 16 υπουργών και υφυπουργών.       
 

Διαδικασία «λυτρωτική» για τους πολίτες, αγρότες, εργαζόμενους, άνεργους, υποαπασχολούμενους, γιατί η κυβέρνηση αυτή παραμένει, λόγω συστημικών media, σε τεχνητή απόσταση από την κοινωνία, κι όχι μόνον, αφού ο λαϊκίστικος αντιπολιτευτικός λόγος παροπλίζει πολιτικές και συσκοτίζει προσπάθειες,
 
2ον Την πολιτική αναγκαιότητα να συμβαίνουν τέτοιου είδους Συνέδρια στην συνήθως αποκομμένη από τα κέντρα διοίκησης ελληνική περιφέρεια, που μοιάζει να πορεύεται ξεχασμένη ή ανενεργή. Πολιτική αναγκαιότητα που επιβεβαιώθηκε από το μέγα πλήθος που προσήλθε στο χώρο του Συνεδρίου από όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΑΜΘ –και τις πέντε – και από όλους τους δήμους της, με καθολική σχεδόν την παρουσία δημοτικών συμβούλων από όλες μάλιστα τις παρατάξεις. Καθολική παρουσία διάχυτη στον χώρο και στην ατμόσφαιρα, αφού το σύνολο σχεδόν των πολιτικών χώρων συνέκλινε στις συνεδρίες με τις επιμέρους θεματικές και τους υπουργούς, μακράν και πέραν των κομματικών στεγανών. Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία βασισμένη στο πρωτόκολλο της συνεργατικότητας, αλλά και στις γραμμές της θεσμικότητας που υιοθετεί και ακολουθεί η κυβέρνηση στα περί ου ο λόγος Συνέδρια.
 

Για το Συνέδριο θα μπορούσαν ακόμη να γράφουν πολλά, αφού αρκετές ήταν και οι ειδήσεις που προέκυψαν για τις οποίες δόθηκε όμως χώρος αλλού… Αίτημα της κοινωνίας αλλά και όλων των πολιτών της ΠΑΜΘ είναι Συνέδρια τέτοιου τύπου σταθερά να επαναλαμβάνονται… Βάζουν το «νερό» της προοπτικής και της ανάπτυξης στο «αυλάκι» της καθημερινότητας των πολιτών…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.