Περι υποχρεωτικου εμβολιασμου με «σφραγιδα» Ευρωπης

Της έκδοσης

Και πριν καλά καλά καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις ή σε κάθε περίπτωση αποτελέσει πραγματικότητα η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 στην χώρα μας, σειρά παίρνει συνολικά η Ευρώπη.

Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σκεφτεί» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον.

Βεβαίως η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει πως η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη, ωστόσο απαιτεί κοινή προσέγγιση και ήγγικεν η ώρα η συζήτηση αυτή να ξεκινήσει.

Όλα αυτά υπό τον φόβο της Όμικρον που έχει εντοπιστεί σε περισσότερες των 20 χωρών παγκοσμίως, την ώρα που σύμφωνα επίσης με δηλώσεις της ίδιας η επιστημονική κοινότητα θα χρειαστεί «100 μέρες».

Την ίδια ώρα αντίστοιχες της ελληνικής απόφασης, έχουν ήδη ανακοινωθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία και η Γερμανία όπου φαίνεται πως μελετάται. Μάλλον πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ακόμα περισσότερο όταν τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων ημερών από την χώρα μας δείχνουν αύξηση στα ραντεβού εμβολιασμού στην «επίμαχη» ομάδα πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.