Περι απουσιας

Της Έκδοσης

Σε αντίθεση με την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής όπου το θέμα αφορούσε σε εξοπλισμό και επομένως λειτούργησε για την επίλυση του προβλήματος υπερχείλισης των σκουπιδιών, ο Δήμος Κομοτηνής δεν φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απουσίας στελεχών στην υπηρεσία πρασίνου ώστε να καλυφθούν οι απαραίτητες ανάγκες τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς. Πρόβλημα χρονίζον βεβαίως που αφορά και άλλες υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες με τους δήμους «ομήρους» της κεντρικής διοίκησης.

Στο θέμα όμως του πρασίνου και η νυν διοίκηση του δήμου έχει απευθύνει δεκάδες εκκλήσεις προς τους πολίτες να ενισχύσουν τις όποιες προσπάθειες, ακόμα και θεσμούς όπως αυτός της «υιοθεσίας» χώρων από συλλόγους αλλά και ομάδες πολιτών.

Έκκληση στην οποία ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής μόνον ένας Σύλλογος ο Μορφωτικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής.

Ομολογουμένως απουσία απόκρισης εντυπωσιακή αν κρίνει κανείς και από το πλήθος των συλλόγων και από το πλήθος των λοιπών δραστήριων συλλογικοτήτων της πόλης μας για το οποίο μάλιστα φημιζόμαστε και το χαιρόμαστε.

Δεν μπορούμε όμως παρά να διερωτηθούμε για την απουσία αυτή, θεωρώντας ότι δεν λειτουργεί, όχι τουλάχιστον σε όλες τις περιπτώσεις, η λογική που λέει «είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής επομένως δεν…».

Ειδικά από την στιγμή που η δημοτική αρχή, τόσο η νυν όσο και προγενέστερες, παραδοσιακά οι Δήμοι, ενισχύουν και χρηματοδοτούν εκδηλώσεις και λοιπές δράσεις συλλόγων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.