Πεφτοντας απο τα συννεφα

Της έκδοσης

Το πέσιμο από τα σύννεφα, σε ό,τι αφορά την Θράκη και ζητήματα ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος που αν μη τι άλλο «εγείρουν» το πατριωτικό συναίσθημα του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας, είναι σύνηθες για τα συνάδελφα μέσα των Αθηνών. Ειδικά σε περιόδους εκλογών. Σε κάθε ευρωεκλογές ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το «τερματίζουν» διότι από την πρώτη συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις έως και σήμερα, συνεχίζουν να δηλώνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα έκπληκτοι και με τα ποσοστά του και με την πολιτική του ύπαρξη, ξαναγνωρίζοντάς το για πρώτη φορά από την αρχή.

Και οι δημοσιογράφοι, και οι πολιτικοί αναλυτές, ακόμα και οι ίδιοι οι πολιτικοί, προσφέροντας κλασικούς και κάθε άλλο παρά αγαπημένους τίτλους για την «κουτσουλιά» και το γκρι στον κατά τα άλλα πολύχρωμο χάρτη της χώρας.

Οι φετινές ευρωεκλογές δεν αποτέλεσαν εξαίρεση και γιατί όχι άλλωστε, εφόσον το θέμα πουλά, κυρίως σε όσους έχουν –ακόμα και αν δηλώνουν ειδικοί–  παντελή άγνοια για τα τοπικά δεδομένα. Είναι πάντως και αυτός ένας τρόπος υπενθύμισης της ύπαρξης της Θράκης για το κέντρο, το οποίο φέρει βεβαίως και την κύρια ευθύνη του αποτελέσματος στην περιοχή μας. Ενός αποτελέσματος που έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά όπως η σημαντική μείωση των ποσοστών του ΚΙΕΦ, που αρκεί να δει κανείς τους αριθμούς από το 2014 έως και την φετινή εκλογική διαδικασία για να δει την φθίνουσα πορεία του, όπως και τα ποσοστά αποχής σε εκλογικά τμήματα περιοχών όπως ακόμα και του Δήμου Αρριανών όπου θεωρείται ότι άντλησε τον κύριο όγκο της δυναμικής του.

Αλλά αυτός ο σχολιασμός δεν πουλά και κυρίως είναι όντως άγνωστός στους πολλούς που δεν επιθυμούν να μάθουν και περισσότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.