ΠΑΣΟΚ και Κρατος Προνοιας

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να δώσει τη μεγάλη μάχη στις εκλογές και να υλοποιήσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα προσφέρει στον ελληνικό λαό το κράτος πρόνοιας που του αξίζει. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων και για αυτό οι απαντήσεις μας είναι σε ρεαλιστική βάση. Στο επίκεντρο των πολιτικών μας βρίσκονται οι πιο αδύναμοι πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης και είναι αποκλεισμένοι από τις υπηρεσίες πρόνοιας. Όπως και όλοι οι πολίτες αφού δικαιούνται καθολική πρόσβαση στην υγεία και στην κοινωνική στήριξη. Η  Υγεία που γίνεται σε μεγάλο βαθμό ιδιωτική,  δεν είναι πλέον αυτονόητο αγαθό που γίνεται σεβαστό. Οι κυβερνητικές επιλογές είναι σαφώς υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών κέντρων υγείας και αν δεν μεσολαβούσε η πανδημία που ανέδειξε την αναγκαιότητα του Δημοσίου Συστήματος, θα είχε ήδη προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη διάλυση. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, που θεμελιώσαμε το ΕΣΥ, αντιλαμβανόμαστε ότι θα πρέπει να ανανεωθεί, να σχεδιαστεί εκ νέου, να χρηματοδοτηθεί όπως αρμόζει και να στηριχθεί ακόμη περισσότερο με πιο «έξυπνους» τρόπους. Ποια άλλη παράταξη άραγε θα μπορούσε να το κάνει, ποια το πιστεύει περισσότερο.

Οι υπηρεσίες που δεσμευόμαστε να συγκροτήσουμε και να προσφέρονται στον πολίτη, θα καλύπτουν ολιστικά και συστηματικά τις ανάγκες του. Συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας πρέπει να στηριχθούν μέχρι την ενδυνάμωση και την πλήρη κοινωνική τους ένταξη. Άτομα με αναπηρία, ανήλικα που χρειάζονται προστασία και αποϊδρυματοποίηση, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες  που χρειάζονται φροντίδα, στερούνται σε μεγάλο βαθμό την οφειλόμενη πρόνοια  λόγω έλλειψης σύγχρονων ισχυρών δομών και με γραφειοκρατική αντιμετώπιση. Σκοπός του κράτους πρόνοιας είναι η εξασφάλιση της ισότητας και της κοινωνικής συμμετοχής όλων των πολιτών. Διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε την πολιτική βούληση, μπορούμε και οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, γιατί τα πιστεύουμε. Και καλούμε τους πολίτες να ορίσουν ως κριτήριο επιλογής κατά προτεραιότητα το κόμμα που εγγυάται αυτές τις επιλογές.

Το κοινωνικό κράτος αποτελεί τον πυρήνα της σοσιαλδημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να εφαρμόσει μια σειρά από ενεργητικές πολιτικές που θα προστατεύουν και θα ενδυναμώνουν τους κοινωνικά ευάλωτους και όλους τους πολίτες.

Την τελευταία τετραετία η κυβέρνηση της ΝΔ διέλυσε την κοινωνική πρόνοια της χώρας. Κατήρτιζε μόνον Εθνικά Σχέδια επί χάρτου. Παιδιά, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.ά αφέθηκαν κυριολεκτικά στη μοίρα τους. Τα περιστατικά βίας εντός των κοινωνικών δομών που είδαν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα των εκλογών θα κληθεί να σταθεί στο ύψος του ιστορικού του ρόλου και να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας. Ξέρει να το κάνει και θα το κάνει!

*Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.