Παραπονουμενοι

Της έκδοσης

Σίγουρα σε αυτή τη χώρα το «άθλημα» στο οποίο δεν έχουμε αντίπαλο είναι αυτό της γκρίνιας και των παραπόνων. Για οτιδήποτε, ο καθένας έχει και κάτι να παραπονεθεί. Πάρτε για παράδειγμα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Άλλοι έκαναν παράπονα για το γεγονός ότι είναι «ογκώδες» το νέο κυβερνητικό σχήμα και άλλοι για το γεγονός ότι δεν ο «δικός» τους στην κυβέρνηση.

Πάρτε για παράδειγμα τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, στην όμορφη Κρήτη, που απέστειλε επιστολή παραπόνων στον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν υπουργοποιήθηκε ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

«Σε μια τόσο δύσκολη εποχή και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας θεωρούμε απαραίτητη την εκπροσώπησή μας στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεργαστήκαμε άψογα τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζει από κοντά τα καίρια ζητήματα του Δήμου της Ιεράπετρας και του νομού Λασιθίου» έγραψε συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος.

Ενδιαφέρον έχει όμως και το επιχείρημα που επικαλέστηκε για αυτό του το παράπονο. «Δεν είναι δυνατόν οι υπόλοιποι νομοί της Κρήτης να εκπροσωπούνται και με πλέον του ενός Υπουργών και ο νομός μας καθόλου» έγραψε.

Για να μην τον αδικούμε όμως, σε μια έξαρση «μεγαλοθυμίας», αναγνώρισε στον πρωθυπουργό πως «φυσικά, είναι δικαίωμά σας η επιλογή των προσώπων που συνθέτουν την Κυβέρνησή σας».

Μια καλή ιδέα για να μην έχουμε τέτοιου είδους παράπονα στο μέλλον θα ήταν ίσως να ακολουθήσουμε μοντέλα όπως αυτό των ΗΠΑ ή της Γερμανίας. Να «ομοσπονδοποιήσουμε» δηλαδή το μοντέλο της κεντρικής διακυβέρνησης της χώρας και να φτιάξουμε μικρές κυβερνήσεις σε κάθε περιφέρεια. Έτσι ίσως ικανοποιηθούν οι «παραπονούμενοι». Αν και κάτι μας λέει πως θα δημιουργηθούν νέοι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.