Παραπονα για την χωροθετηση της σκηνης στην πλατεια

Της έκδοσης

Πολλά παράπονα ακούσαμε, ακόμα πριν από την Παρασκευή όταν και πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας, για την νέα χωροθέτηση της εξέδρας των εκδηλώσεων, η οποία αντί για την παραδοσιακή της θέση στο μέσο περίπου της πλατείας, τοποθετήθηκε στην είσοδό της από την πλευρά της Βενιζέλου.

Από τη στιγμή που μπήκε όμως δημιούργησε δυσκολίες, που ποτέ δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην παλιά θέση της εξέδρας, ιδίως όσο αφορά την προσβασιμότητα στο χώρο, μιας και αμαξίδια ή μητέρες με καρότσια δυσκολεύονται να περάσουν από το σημείο, ενώ «συμπιέζεται» και ο κόσμος που περνά, όταν είναι αρκετός.

Η αλλαγή, από ό,τι μάθαμε, έγινε όχι τόσο για την εκδήλωση της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας, αλλά για το KOMONparty, με την αιτιολογία ότι όταν βρισκόταν η εξέδρα στη παλιά της θέση, δεν μπορούσαν οι ομάδες που βρισκόταν στο τέλος να μπουν στην πλατεία, που γέμιζε από κόσμο.

Όμως ακόμα και έτσι, κατά την εκδήλωση της Παρασκευής αναδείχτηκε ακόμα ένα πρόβλημα, μιας και η εξέδρα βρίσκεται πολύ χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη πλατεία, όπου βρισκόταν οι θεατές, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν πιο πίσω, να μην μπορούν να δουν την σκηνή.

Πολλοί ήταν αυτοί που μας τόνισαν πως αν υπήρχε πρόβλημα με την χωρητικότητα της πλατείας, η σκηνή θα μπορούσε να τοποθετηθεί πιο κοντά στο πάρκο, όπου η όχληση θα ήταν αυτή που είχαμε και παλιότερα, και όχι στο σημείο που θα δημιουργεί τη μέγιστη δυνατή ενόχληση, κάνοντας την εμπειρία για τους θεατές χειρότερη αντί να την βελτιώνει.

Δυστυχώς όμως μέχρι να τελειώσουν οι εκδηλώσεις, δεν περιμένουμε να δούμε αλλαγές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.