Παραπλευρη συνεπεια η ενημερωση

Ηδη φαίνεται σε τούτες τις ημέρες της κρίσης ότι ένα από τα πρώτα θύματα της κρίσης είναι η ενημέρωση. Οι πιέσεις του Λευκού Οίκου τόσο στο C.N.N. όσο και στο κανάλι Αλ Τζαζίρα, είναι ασφυκτικές, που ανάγκασαν την Διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων να κινητοποιηθεί. Οι μεν Ταλιμπάν προπαγανδίζουν τις δικές τους θέσεις και δεν επιτρέπουν την επίσκεψη δημοσιογράφων, αλλά και ο Λευκός Οίκος θέλει ελεγχόμενη ροή.

Αποτέλεσμα η κοινή γνώμη του κόσμου ελάχιστα μπορεί να πληροφορείται σχετικά με την πραγματική κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Όμως οι άνθρωποι δικαιούνται να γνωρίζουν όχι μόνο το τι γίνεται τώρα, αλλά και το τι θα επακολουθήσει. Οι δηλώσεις του πρέσβη των Η.Π.Α. Τ.Νεγκρεπόντε, περί επέκτασης των επιχειρήσεων δικαίως εμβάλλουν σε ανησυχία τον πλανήτη.

Επιτέλους Οι «παράπλευρες συνέπειες» αυτού του πολέμου είναι πολλές. Από τον θάνατο αθώων μέχρι τις βίαιες επιθέσεις έναντι δημοσιογράφων στο Πακιστάν, αλλά και τα εκατομμύρια των προσφύγων. Κυρίως όμως γίνεται όλο και πιο άδηλο το μέλλον, και αυτό ανησυχεί ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους. Δικαιούμαστε να γνωρίζουμε.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.