Παραδειγμα εκπροσωπησης ο Δικηγορικος Συλλογος Κομοτηνης

Της έκδοσης

Είναι μια λυπηρή διαπίστωση των τελευταίων χρόνων, πως η γυναικεία εκπροσώπηση στα κοινά, αντί να αυξάνεται, φτάνοντας αυτή των αντρών, βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την φθίνουσα πορεία του ποσοστού των γυναικών που εκλέγονται στα Δημοτικά και τα Περιφερειακά Συμβούλια (με αυτό της ΑΜΘ να είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα) και πως η ποσόστωση, όπως εφαρμόστηκε δεν θα φέρει την άνοιξη. Ακόμα και στη βουλή ο αριθμός των γυναικών είναι δυσανάλογα μικρός, ενώ μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, δεν υπάρχει πλέον γυναίκα κόμματος σε αυτή (κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα).

Όμως είδαμε με ενδιαφέρον τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, και τα αποτελέσματά τους, με συνολικά 9 από τα 11 μέλη του ΔΣ, να είναι γυναίκες.

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως ο Σύλλογος της Ροδόπης δεν αποτελούσε ανδρικό προπύργιο: είχαμε γυναίκα Πρόεδρο, ενώ και στο προηγούμενο ΔΣ είχαμε περισσότερες γυναίκες (5) από ό,τι άντρες (4). Σε αυτές τις εκλογές, από τους 17 υποψηφίους μόλις οι 5 ήταν άντρες.

Ακόμα και έτσι όμως, είναι σημαντικό ότι βλέπουμε, έστω και εντός επιστημονικών κλάδων, τις γυναίκες να έχουν παρουσία, φωνή, αλλά και να προτιμώνται από τους συναδέρφους τους, χωρίς, ελπίζουμε, να δίνεται βάση στο φύλο τους, αλλά στην ικανότητά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.