Ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο

Άσχημα και μαύρα τα μαντάτα για την οικονομία της χώρας μας σύμφωνα με το δελτίο «οικονομικής συγκυρίας» που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος και στο οποίο αποτυπώνεται η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πραγματική οικονομία της χώρας.

Άσχημη εικόνα για την πορεία βασικών δημοσιονομικών μεγεθών τα οποία και βέβαια οι πολίτες δεν γνωρίζουν εφόσον αυτή η κυβέρνηση τα αποκρύπτει επιμελώς.

Δραματικά στοιχεία βλέπουν το φως με το συγκεκριμένο δελτίο εφόσον το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο τέλος Απριλίου εκτινάχθηκε κατά 4,4 δισ. ευρώ φθάνοντας το 3,6% του ΑΕΠ μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.

Δραματικά όμως και τα στοιχεία που αφορούν τις θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ από τον Οκτώβριο που ξεκίνησε η κρίση χάθηκαν 148.814. Στοιχεία που επίσης η κυβέρνηση αποκρύπτει.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όπως όλοι λένε η κρίση ακόμη δεν έχει χτυπήσει τη χώρα μας και μάλιστα τα αποτελέσματά της θα γίνουν ορατά μετά το Φθινόπωρο.

Δραματικά όμως τα στοιχεία που αφορούν στο δημόσιο χρέος της χώρας το οποίο αυξάνεται με υψηλούς ρυθμούς. Επίσημα προβλέπεται ότι φέτος το δημόσιο χρέος θα φθάσει τα 251 δισ. ευρώ ήτοι στο 99,6% του ΑΕΠ ενώ από την πλευρά της η EE προβλέπει ότι θα φθάσει στο 103,8% του ΑΕΠ.

Μαύρα και άσχημα τα νέα με την κυβέρνηση να προσπαθεί και να ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα κρύψει την πραγματικότητα.

Δυστυχώς όμως για αυτήν ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.