Οταν δοθηκε η προτεραιοτητα στην ενισχυση των σωματων ασφαλειας

Της Έκδοσης

«Η Παγκόσμια κοινότητα είναι σε πανδημία. Η μάχη θα κριθεί στο πώς θα ανταποκριθούμε σαν πολίτες. Κάνω έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές να υποβάλουν αίτηση να προσληφθούν και θα παραμείνουν στο ΕΣΥ. Θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους Έλληνες. Να γίνουμε τείχος προστασίας για τους πιο ευάλωτους», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προσκαλώντας τους γιατρούς να κάνουν αιτήσεις για τις 2.000 θέσεις με διετείς συμβάσεις που θα προκηρυχτούν στο ΕΣΥ λόγω κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο πρώην Υπουργός Υγείας  Ανδρέας Ξανθός κατά την προ ολίγων ημερών επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, μετά την παρέλευση της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, για τις εν λόγω προσλήψεις παραδόθηκαν δρομολογημένες προκηρύξεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση τις αγνόησε, κρίνοντας πως δεν πρωτεύουν.

Όπως είδαμε κατά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, το αφήγημα περί νόμου και τάξης δέσποζε στις ομιλίες των κυβερνητικών εκπροσώπων. Στη δε πράξη, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα κυβερνητικά σχέδια να στρέψουν κατά προτεραιότητα το ενδιαφέρον τους στην ποικιλότροπη ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας.
Τώρα, με την έλευση του ιού, ήρθε στην επιφάνεια η ανάγκη θωράκισης του ΕΣΥ. Μια πάγια ανάγκη, που κατά τα λεγόμενα των πρώην κυβερνητικών εκπροσώπων, θα μπορούσε να έχει ήδη -από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης ευθυνών της νέας κυβέρνησης-καλυφθεί, σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Η κυβέρνηση προβαίνει κατ’ ανάγκη στις προαναφερθείσες προσλήψεις καθώς το υποστελεχωμένο ΕΣΥ δεν δύναται να διαχειριστεί με τα υπάρχοντα δεδομένα την εξέλιξη της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας μάλιστα εκλιπαρεί, έχοντας ήδη ανακοινώσει την ακύρωση των χειρουργείων  που δεν κρίνονται έκτακτα. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα ανέρχονται μόλις σε 100.

Δεν γνωρίζουμε  ποια μπορεί να είναι η έκβαση όλης αυτής της φρενίτιδας που επικρατεί με τον κορωνοϊό. Το μόνο βέβαιο είναι πως όταν λαμβάνονται συγκυριακές αποφάσεις και το βλέμμα μας στρέφεται στις ανάγκες οποιουδήποτε φορέα μόνο όταν σχετίζεται με κατεπείγουσα ανάγκη, τότε η αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης,  είναι καταδικασμένη να βρίσκεται «στον αέρα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.