Ορθιοι εξω απο τα μπαρ με τσιγαρο και ποτο στο χερι

Την περασμένη εβδομάδα …άκαπνα ήταν τα καφέ μπαρ. Από την Τρίτη ιδίως, οπότε και άρχισαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα. Το συμπέρασμα; Αν οι έλεγχοι γίνονται απροειδοποίητα και σε εβδομαδιαία βάση, όλοι θα τηρήσουν το νόμο.
Και πώς θα φανεί ότι τηρείται ο νόμος; Αν βλέπεις έξω από τα μαγαζιά όρθιους να τουρτουρίζουν… Και θα τουρτουρίζουν, γιατί στο ένα χέρι θα κρατούν το ποτό και στο άλλο το τσιγάρο… 

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

Η κυβέρνηση αντί να πατάξει το παραεμπόριο, συνεχώς παίρνει δρακόντεια μέτρα σε μια αγορά που έτσι και αλλιώς ψυχορραγεί. Και ένας πολιτικός από αυτούς τους «εγκεφάλους» που μας κυβερνούν δεν βρέθηκε και δεν σκέφτηκε να τους πει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Περηφανεύονται ότι έχουν να παίρνουν (το κράτος) πολλά δις από τους πολίτες. Ε… και; Από πού θα τα πάρετε από αυτούς που δεν έχουν; Από αυτούς που τους στύψατε σαν λεμονόκουπες; Στο χωριό μου λέγανε σε αυτές τις περιπτώσεις… «Πιάσε τον ξυπόλητο και πάρτου τα τσαρούχια» Δυστυχώς για τους πολιτικούς μας όλα είναι μαύρα γράμματα σε άσπρο χαρτί. Άντε να δούμε πόσα θα εισπράξετε!!!   

Η υπομονή έχει και τα όριά της

Η κυβέρνηση κυρίως, αλλά και οι ηγεσίες των «δημοκρατικών» κομμάτων ξέρουν, (ξέρουν;) ότι η χώρα, η οικονομία και οι πολίτες είναι στα όριά τους. Ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες. Δεν μπορούν να ανακυκλώνουν τις ανοησίες τους, γιατί έχουν εξαντληθεί τα ψυχοσυναισθηματικά αποθέματα της κοινωνίας, και όχι μόνο. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος μπροστά μας και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τον περπατήσουμε. Εκείνο το «ή θα τους εξαφανίσουμε, ή θα μας εξαφανίσουν», είναι ό,τι πιο διχαστικό έχει ακουστεί, στην μεταπολίτευση. Όμως δεν δικαιολογεί, όσο και αν υπάρχει δίκιο, το «όπως έστρωσες, έτσι θα πλαγιάσεις». Η Ελλάδα δεν είναι κανενός, είναι μόνο των ανθρώπων της. Αν οι πολιτικές ηγεσίες, είναι ανίκανες να το αντιληφθούν, τότε οι άνθρωποι πρέπει αντιδράσουν και να  δράσουν!!! Η υπομονή έχει και τα όριά της. Δεν μπορεί να υπομένει έτσι γεμάτη απάθεια να έρθει το τέλος!!! 

Ειδοποιείστε με όταν δείτε την ανάπτυξη

Θέλω να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη. Να με ειδοποιήσετε μόλις έρθει η ανάπτυξη. Τόσα χρόνια την περιμένω με κομμένη την ανάσα. Μην έλθει και περάσει, και δεν προλάβω να την γνωρίσω… Να δω πώς είναι, πώς μοιάζει. Μην με ξεχάσετε.
Να βασιστώ σε σας καλοί μου φίλοι εντάξει;

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
 
«Κύριε Λιούρτα, σας διαβάζω κάθε μέρα με προσοχή, έτσι και προχθές διάβασα το άρθρο σας για το άνοιγμα των εργοστασίων της Κομοτηνής, και χωρίς να διαφωνώ, σας λέω και το πιστεύω απόλυτα. Αν και εφόσον (που δεν πιστεύω) ανοίξει έστω και ένα εργοστάσιο και ειδικά στα κλωστήρια, οι εργάτες ΟΛΟΙ θα είναι Πακιστανοί.
Πώς αλλιώς θα ανταγωνιστείς το χαμηλό κόστος βαμβακονήματος των Ινδών και των Κινέζων;;
Ανδρέας Π.»
 
Αγαπητέ Ανδρέα, δεν είναι μόνο τα ακριβά εργατικά που κάνουν να φαντάζει όνειρο μακρινό το άνοιγμα των εργοστασίων, είναι όλα τα επακόλουθα, όπως. Φορολογικό, ασφαλιστικό, εργατική νομοθεσία, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, το διεφθαρμένο και αμαρτωλό δημόσιο μαζί με τα αρπακτικά που διαφεντεύουν αυτό το κράτος και χίλια δυο αλλά! Κανένας επενδυτής δεν ξεκινάει για να χάσει τα κεφάλαιά του, έλα όμως που το κέρδος στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό…!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.