Οριστικη ρυθμιση για τα φαναρια στις εξοδους της Κομοτηνης;

Της έκδοσης

Οριστική λύση στο θέμα των φαναριών στις δύο εισόδους της Κομοτηνής, ώστε να είναι ρυθμισμένα για να προκαλούν την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση στην κίνηση των οδηγών, σκοπεύει να κάνει η Περιφέρεια ΑΜΘ, αναμένεται σύντομα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη.

Τα φανάρια στις εισόδους της πόλης, υπό κανονικές συνθήκες, είναι προγραμματισμένα ώστε αν κάποιος κινείται στην κεντρική λωρίδα, να μην χρειάζεται να σταματήσει αν έχει πράσινο και κινείται στο όριο ταχύτητας, το λεγόμενο «πράσινο κύμα» με σκοπό την ταχύτερη κίνηση των οχημάτων, αλλά και την οικονομία.

Με αφορμή λοιπόν σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ρωτούσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα, ο κ. Τσαλικίδης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου, τόνισε πως πάντα προσπαθούν να ρυθμίζουν τα φανάρια για να ακολουθούν αυτή την τακτική, κάτι που βοηθά να αποσυμφορηθεί και η κίνηση.

Όμως παρατηρείται συνεχώς ένας αποσυντονισμός, ο οποίος οφείλεται, σύμφωνα με τα όσα έχει μεταφέρει η εταιρεία συντήρησης προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είτε σε πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές πλακέτες, είτε ακόμα και σε κομμένα καλώδια.

Μάλιστα ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως παλιότερα είχαν βρεθεί υπόγεια καλώδια παλιάς εγκατάστασης, που τα είχαν φάει ποντίκια, στη συνέχεια όμως αυτό διορθώθηκε, και τώρα γίνονται προσπάθεια για να διορθωθούν τα προβλήματα με τις πλακέτες.

Είναι θέμα συντήρησης, όταν διαπιστώνεται ένα πρόβλημα έρχεται διαπιστευμένος συνεργάτης, που ξέρει να το λύνει, σημείωσε. Τόνισε δε πως το ζήτημα στην πλακέτα έχει βρεθεί, γίνονται τώρα ενέργειες για την επισκευή, και εξέφρασε την πεποίθηση πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τα φανάρια θα ρυθμιστούν μόνιμα και θα λειτουργούν όπως προβλέπεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.