Ωρες ευθυνης

Οι ορθές επισημάνσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ.Γεωργίου Παπανδρέου, αξίζει να μελετηθούν περισσότερο και να συζητηθούν σε ευρύτερα fora.

Είναι γεγονός ότι αυτές οι ώρες της κρίσης, που κάποια σενάρια την θέλουν να διακτινώνεται σε μεγάλο εύρος, απαιτούν σοβαρές και ψύχραιμες αναλύσεις.

Πέρα από κάθε αμφιβολία σε καιρούς κρίσης οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από τις κυβερνήσεις τους και περιορίζονται αισθητά οι αντιπολιτευτικές διαθέσεις.

Αυτό το «ατυχές προνόμιο», ατυχές γιατί προήλθε από μια μεγάλη τραγωδία η κυβέρνηση του κ.Σημίτη δεν πρέπει να το αφήσει να πάει χαμένο. Κυρίως θα πρέπει να ανπτύξει τις πολιτικές πρωτοβουλίες τόσο στην Ε.Ε., όσο και στον αραβικό κόσμο, που η Ελλάδα έχει ένα περίσσευμα αξιοπιστίας, εκείνες που θα οδηγήσουν στην πολιτικοποίηση του ζητήματος και όχι στην στρατιωτικοποίηση.

Είναι παρήγορο που ακόμα και μέσα στις Η.Π.Α., ακούγονται φωνές αυτοσυγκράτησης, όπως και πληθαίνουν και εντός της Ένωσης όσοι προσπαθούν να περιορίσουν το πιθανό κτύπημα των Η.Π.Α.

Η κυβέρνηση επίσης θα πρέπει με σαφήνεια να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τις διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και αυτά που πιθανόν ο ίδιος ο λαός θα χρειαστεί να κάνει.

Δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε απίστευτη τρομολαγνεία,ως αυτή που εκφράστηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.

Δεν χρειάζεται επίσης τρομοϋστερία, η οποία μάλιστα εντοπίζεται πάλι στο σημείο αιχμής, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ας επιδείξουν σοφία και ψυχραιμία, τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι αντιπολιτεύομενοι. Γιατί αλήθεια πολλά σχέδια επί χάρτου αναθεωρήθηκαν και πολλές προβλέψεις διαψεύσθηκαν. Οι ώρες ευθύνης είναι για όλους.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.