Ολοι στην απεργια

Παραλύει σήμερα η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Aπεργιακή «θύελλα» ξεσηκώνει η πολιτική της κυβέρνησης σε μια σειρά καυτών θεμάτων. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική αλλά και για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενώ οι εξελίξεις στον OTE αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σήμερα 13 του Δεκέμβρη, εργάτες του ιδιωτικού τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία δίνοντας απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν μπορεί να μείνει στην άκρη. Στον αγώνα για το μεροκάματο, τις συλλογικές συμβάσεις, τα δικαιώματα των συμβασιούχων, την προστασία των ανέργων, την αύξηση των συντάξεων, το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία πρέπει να δώσουν όλοι το «παρών». Με τη συμμετοχή τους στην απεργία, οι εργαζόμενοι πρέπει να καταψηφίσουν το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό της ΝΔ, να πουν όχι στην οδηγία Μπολκεστάιν, να σηκώσουν το ανάστημά τους στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η ΝΔ, να εναντιωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στις αντιδραστικές μεθοδεύσεις για το άρθρο 16.

Σήμερα χρειάζεται καθολική συστράτευση. Γι’ αυτό όλοι στην απεργία…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.