Ολημερις το χτιζανε (το Τμημα Ψυχολογιας) το βραδυ γκρεμιζοταν

Της Έκδοσης

Νέα επεισόδια ξεκίνησαν με την έλευση του Σεπτεμβρίου για το Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο, μιας και η λύση του 3ου Δημοτικού όπου είχε μείνει, φαίνεται να βρήκε στον τοίχο που ονομάζεται Αποκεντρωμένη, μετά από προσφυγή των γονέων των μαθητών.

Συγκεκριμένα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης ακύρωσε την απόφαση της παραχώρησης που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στην δική του απόφαση αναφέρει πως η παραχώρηση χρήσης σχολικού κτιρίου (ως δημοτικό ακίνητο) από το αρμόδιο όργανο δύναται μόνο όταν συντρέχει η προϋπόθεση παύσης – μη χρήσης αυτού ως δημόσιο σχολείο, κάτι που φαίνεται να δυσκολεύει και μελλοντική παραχώρηση, οποιασδήποτε σχολικής δομής που συνεχίζει να λειτουργεί.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου σε δηλώσεις του σε τοπικό ραδιόφωνο εμφανίστηκε καθησυχαστικός, θεωρώντας πως δεν πάει πίσω σημαντικά η προσπάθεια για το Τμήμα Ψυχολογίας, και σημασία έχει το Υπουργείο Παιδείας να αντιληφθεί την πρόθεση του Δήμου για τη λειτουργία του.

Παρόλα αυτά προειδοποίησε πως παρατεταμένη καθυστέρηση, θα επιφέρει τον κίνδυνο να μην προχωρήσει η ίδρυση, κάτι το οποίο φαίνεται να υποσκάπτει τις προηγούμενες καθησυχαστικές δηλώσεις.

Πλέον όμως το πράγμα έχει σοβαρέψει, γιατί αφενός καθυστερεί η όλη διαδικασία της ίδρυσης, δημιουργώντας αντιπαραθέσεις στην κοινωνία του Διδυμοτείχου άνευ ουσιαστικά λόγου. Την ίδια ώρα, επηρεάζει και τον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, μιας και περιμένει να κλείσει το θέμα με το Ψυχολογίας για να προχωρήσει το Τμήμα Εργοθεραπείας, στην Κομοτηνή, το οποίο δεν έχει κανένα από τα προβλήματα του Ψυχολογίας.

Γιατί καλές οι προθέσεις, αλλά αν δεν μπορούν να υλοποιηθούν, τότε ουσιαστικά δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι στις συζητήσεις αυτές, κανένας δεν μιλάει για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, και συγκεκριμένα για το Τμήμα Νοσηλευτικής, συγγνώμη, το Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής, το οποίο δεν ξέρουμε καν αν θα μείνει ή θα φύγει από το Διδυμότειχο.

Για αυτό και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις προτάσεις των πανεπιστημίων για τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη, γιατί τις προθέσεις του ΔΠΘ λίγο πολύ τις γνωρίζουμε, οι προθέσεις όμως του Διεθνούς Πανεπιστημίου παραμένουν, τουλάχιστον σε εμάς, άγνωστες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.