Ολα στα πλαισια της διαχειρισης

Όταν σε μία χώρα απουσιάζει ο μεγάλος στρατηγικός στόχος το κενό που δημιουργείται αναλαμβάνει να το καλύψει η διαχείριση. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι πόσο καλός ή κακός είναι ο διαχειριστής ο οποίος και έχει στα χέρια του τη διακυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα αν το διαχειριστικό πνεύμα καλύπτει και την αξιωματική αντιπολίτευση και όλους τους κοινωνικοοικονομικούς φορείς, τότε οι πολίτες κάθε τετραετία θα επιλέγουν όχι αυτόν που θα τους πάει μπροστά αλλά αυτόν που θα μπορέσει με λόγια και οράματα να τους ξεγελάσει.

Στη χώρα μας σήμερα φαίνεται να απουσιάζει ο στρατηγικός στόχος. Μετά την ένταξη στην ΟΝΕ όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας με πρώτη τη Ν.Δ, υπόσχονται οράματα και επανιδρύσεις κράτους, στην ουσία όμως προβαίνουν σε μια απλή διαχείριση των προβλημάτων του τόπου και κυρίως της οικονομίας. Δυόμιση χρόνια νέας διακυβέρνησης και οι τομές και ρήξεις που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός έχουν μείνει στα συρτάρια. Πού είναι οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στην παιδεία; Τα πάντα γίνονται στη λογική μιας διαχείρισης και μάλιστα ανεπαρκούς.

Αν σαν κοινωνία και σαν πολιτεία μπορούσαμε να βρούμε το στόχο μας, θα μπορούσαμε ίσως και να τον πετύχουμε. Δυστυχώς όμως στα πλαίσια της απλής διαχείρισης ούτε να ελπίζουμε δεν μπορούμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.