Οι υποδομες στη Νυμφαια και η ευκολη ληθη

Της Έκδοσης

Ουρές, αν και όχι πάρα πολύ μεγάλες, παρατηρήθηκαν πάλι στην δίοδο της Νυμφαίας το Σαββατοκύριακο, δείχνοντας πως μπορεί να πλησιάζουμε γοργά τον Σεπτέμβριο, και μαζί με αυτόν το τέλος της τουριστικής σεζόν, αλλά και ακόμα και η μειωμένη κίνηση από τη δίοδο, φέρνει ακόμα σε συγκεκριμένες ώρες ουρές στα σύνορα.

Αυτό που παρατηρούμε όμως, είναι πως έχει επικρατήσει ένας εφησυχασμός, όσο αφορά την ανάγκη δημιουργίας υποδομών στη δίοδο, παρόλα τα άγχη και τις ανησυχίες που υπήρξαν στην αρχή της τουριστικής σεζόν, όταν η Νυμφαία είχε μείνει κλειστή.

Τότε όλοι έτρεχαν, έκαναν προσπάθειες, παρεμβάσεις και αναφορές για την ανάγκη της ταχείας επαναλειτουργίας της διόδου, που τελικά, κατάφερε να υλοποιηθεί με λύσεις οι οποίες είναι οριακά αποδεκτές ακόμα και ως προσωρινές λύσεις.

Μόλις όμως έφυγε… η μεγάλη ανάγκη, όλα φαίνεται να ησύχασαν: βολευτήκαμε με τον προσωρινό σταθμό που δημιουργήθηκε λίγο μετά τα σύνορα, η δουλειά μας (λέμε τώρα) έγινε, και μετά όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.

Όμως το πρόβλημα, το οποίο ξεπερνά και την πανδημία, απλά αναδείχθηκε από αυτή, παραμένει, και χρειάζεται άμεση επίλυση, ώστε αφενός να μην έχουμε τα προβλήματα πέρυσι και φέτος, αλλά και να γίνει η δίοδος πιο λειτουργική, και με την προοπτική ότι θα επανέλθουμε σε κάποια φάση στην κανονικότητα, να μπορέσει να εξυπηρετήσεις ακόμα καλύτερα την περιοχή, και να ικανοποιηθεί το στοιχειωμένο πλέον, αίτημα για την διέλευση λεωφορείων.

Θα πείτε, γιατί να βρεθεί μόνιμη λύση; Οι κρίσεις βοηθούν ώστε το πολιτικό μας προσωπικό να δείχνει την ανησυχία του για την περιοχή, και να αναδεικνύει τις ομηρικές προσπάθειες που κάνουν απέναντι στα συμφέροντα, την αδιαφορία της Αθήνας (και να μην ξεχνάμε τους ύπουλους αντιπάλους τους, που σίγουρα αυτοί φταίνε). Αν λυθεί το πρόβλημα, μόνιμα, μετά με τι θα έχουν να ασχολούνται;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.