Οι Βουλγαροι ψηφιζουν ακομα και απο την Κομοτηνη

Της Έκδοσης

1400 Βούλγαροι, οι περισσότεροι σε διακοπές, ψήφισαν στις επαναληπτικές βουλγαρικές εκλογές από την Ελλάδα, με το Bουλγαρικό κράτος, παρ’ όλες τις αδυναμίες του, να φροντίζει να υπάρχει η δυνατότητα για τους πολίτες του να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, χωρίς να πρέπει σώνει και καλά να βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Οι Βούλγαροι πολίτες, μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, μπορούσαν να ψηφίσουν σε 10 διαθέσιμα τμήματα στη Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στην Κομοτηνή, καθώς και σε Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Λήμνο, Καβάλα, Νέα Πέραμο, Βόλβη, Νικητή, Νέα Μουδανιά και Θεσσαλονίκη, ενώ πολίτες ψήφισαν από το εξωτερικό από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Βούλγαροι αναζητούσαν το χώρο στον οποίο ψήφιζαν (τη διεύθυνση του Δημαρχείου Κομοτηνής, στην περίπτωσή μας) και το gps δεν το έβρισκε.

Μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας μίλησαν με πολλούς από τους ψηφοφόρους από το εξωτερικό, με πολλούς από αυτούς να τονίζουν πως με την ψήφο τους ελπίζουν πως θα μπορέσει η Βουλγαρία να βγει από το τέλμα, να αναπτυχθεί και να μπορέσουν να επιστρέψουν.

Την ίδια ώρα, στη γενέτειρα της δημοκρατίας, είναι αδύνατο να καταφέρουμε να δώσουμε στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν από τις περιοχές στις οποίες αναγκάστηκαν να φύγουν γιατί η Ελλάδα δεν μπορούσε να τους προσφέρει, και συνεχίζει να μην μπορεί να τους προσφέρει, μια αξιοπρεπή ζωή.

Μήπως τελικά, δεν τους θέλουμε όχι μόνο να ψηφίζουν, αλλά και να μην επιστρέψουν, μιας και έχοντας επαφή με ένα κράτος που δεν αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν θανάσιμους εχθρούς, θα αρχίσουν να απαιτούν τέτοια παράλογα πράγματα και από το δικό μας;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.