Οι πρωτες ημερες του 2021

Της Έκδοσης

Επιστρέψαμε και εμείς, μετά από λίγα εικοσιτετράωρα, εντύπως δηλαδή καθότι ηλεκτρονικά παραμείναμε στις επάλξεις, και δεν προλαβαίναμε να γράφουμε. Από το αυστηρότερο lockdown στον οικισμό Στροφή του Δήμου Αρριανών, την επιστροφή του lockdown ευρύτερα στην ελληνική επικράτεια έως και τις 11 Ιανουαρίου, με το εκ νέου κλείσιμο των καταστημάτων και με την μέθοδο του click away, κομμωτηρίων κ.ο.κ., πλημμύρες και ελαφριές – ευτυχώς- καταστροφές από τη νεροποντή στον Δήμο Ιάσμου και χθες και μίνι ανασχηματισμός.

Σε ό,τι αφορά το νέο αυστηρότερο lockdown «τι είχαμε, τι χάσαμε» θα μπορούσε κανείς να πει, δεδομένου ότι έγινε κτήμα μας και σε επίπεδο Ροδόπης ότι τα καταστήματα δεν λειτούργησαν με την μέθοδο του click away, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως για τους επαγγελματίες της περιοχής – βλέπετε σχετικά και την διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής- και φυσικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά μία ώρα ουδεμία αλλαγή στις συνθήκες της καθημερινότητάς μας επέφερε.

Ως προς τον ανασχηματισμό τώρα, μάλλον το ίδιο ισχύει, δεδομένου και του μεγέθους του, ελάχιστες ήταν οι αλλαγές προσώπων και κυρίως ουδεμία αλλαγή μάλλον, που να έχει αντίκτυπο στην ζωή των πολιτών δεν θα επιφέρει.

Το αν ο ανασχηματισμός αυτός αποτελεί «πρόβα» εκλογών, ο χρόνος θα το δείξει, αν και με την πραγματικότητα της πανδημίας μάλλον ασύμφορη για το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας θα ήταν μια εκλογική αναμέτρηση.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό υπάρχουν «χαμένοι» και «κερδισμένοι» με τους Τάκη Θεοδωρικάκο, πρώην υπουργό Εσωτερικών και Γιάννη Βρούτση, πρώην υπουργό Εργασίας να ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναλαμβάνοντας τρόπον τινά την αποτυχία των όσων ανέκυψαν σε σχέση με τις μάσκες, ο δε κ. Βρούτσης – ο οποίος βέβαια αναλαμβάνει χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου – την αποτυχία της απονομής των συντάξεων εγκαίρως καθώς και τα γνωστά πλέον «σκόιλ ελικίκου».

Από τους κερδισμένους πάντως αν κάποιο πρόσωπο μπορούμε να θεωρήσουμε ως τέτοιο ομολογουμένως θα κατατάσσαμε την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία μάλλον είναι σύμφωνη με το κυβερνητικό αφήγημα και τους στόχους για την Παιδεία, καθώς άλλη λογική εξήγηση για την παραμονή της, την ώρα που επαξίως έχει αναδειχθεί στο πλέον αντιδημοφιλές από πλευράς κοινωνίας πρόσωπο της παρούσας κυβέρνησης, δεν μπορούμε να βρούμε.

Οι πρώτες μέρες πάντως του 2021 σε ησυχία δεν μας άφησαν υπό την έννοια ότι όλα, σχεδόν τα είχαν, σε σχέση και με τις τελευταίες μην πούμε όλες σχεδόν τις ημέρες του έτους με τόση χαρά αποχαιρετήσαμε.

Ας ευχηθούμε οι αμέσως επόμενες να είναι ακριβώς το αντίθετο, άνευ εκπλήξεων τουλάχιστον αρνητικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.