Οι πληγες της νεολαιας

Πέντε μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα και τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη η χώρα μας καλείται να κάνει τα βήματα που θα την επαναφέρουν στους ρυθμούς της. Είναι άγνωστο ακόμη αν το βαρύ κλίμα των τελευταίων ημερών εκτονώθηκε το γεγονός πάντως είναι ότι οι ειρηνικές πορείες που έγιναν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και στις άλλες πόλεις δημιούργησαν ελπίδες.

Βέβαια το κλίμα θα εκτονωθεί τελείως μόνο με την παραδειγματική τιμωρία αυτών που προκάλεσαν το μεγάλο τραύμα στη δημοκρατία της χώρας μας και όταν θα δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο που θα αποτρέπει ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

Η πληγή αυτή δύσκολα θα κλείσει. Και δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ η πληγή της μάνας του Αλέξανδρου που έχασε το παιδί της. Όπως δεν θα κλείσει η πληγή των φίλων του Αλέξη που σε αυτή την τρυφερή ηλικία έχασαν το φίλο τους και έζησαν τον πόνο της απώλειας.

Τις πληγές στην καρδιά της νεολαίας μας πρέπει να επουλώσουμε. Και αυτό θα γίνει μόνο αν αλλάξουμε ζωή, απόψεις και αξίες. Οι νεολαίοι εκπέμπουν μήνυμα αγωνίας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Δεν είναι τα παιδιά τραμπούκοι. Αγωνίζονται για το μέλλον τους. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα. Ας τους κοιτάξουμε στα μάτια κι ας αγωνιστούμε μαζί τους για το μέλλον τους…



google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.