Οι μερες δεν φτανουν…

Της Έκδοσης

Μας το επιβεβαίωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» (Δείτε ΕΔΩ) και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης, το γεγονός ότι και το φετινό καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τον τουρισμό δεν σώζεται.

Μας μετέφερε ο κ. Καραβέτης το παράδειγμα του Φαναρίου που μπορεί όπως τόνισε Παρασκευές και Σαββατοκύριακα να «βουλιάζει» από κόσμο, ωστόσο τις καθημερινές η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Τα ξενοδοχεία λειτουργούν στο 1/3 των δυνατοτήτων τους σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και απ’ ό,τι είπε και ο ίδιος δεν διαφαίνεται βελτίωση, «όσο αισιόδοξοι και αν είναι οι επαγγελματίες» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν αναμένεται από ό,τι κατανοούμε βελτίωση στην «διάσωση» της φετινής χρονιάς υπό την έννοια την εξισορρόπησης έστω των ζημιών από τους προηγούμενους μήνες του lockdown που επέφεραν βαρύ πλήγμα και οδήγησαν ακόμα και σε λουκέτα. Δεδομένου ότι οι τουρίστες δεν έρχονται, για τους γνωστούς πλέον λόγους που έχουν να κάνουν με το εμβόλιο στις γείτονες χώρες, και επομένως δεν έρχονται και τα χρήματα που θα λειτουργούσαν λυτρωτικά για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο χρόνος που απομένει ακόμα και αν ο Αύγουστος παραδοσιακά θεωρείται ο κατεξοχήν μήνας διακοπών και τουριστικής κίνησης, από τα έως τώρα μηνύματα και τις κρατήσεις δεν διαφαίνεται ουσιωδώς καλύτερος.

Και του χρόνου λοιπόν…για δεύτερη χρονιά, με την ευχή όλοι να αντέξουν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.