Τη Δευτερα η 1η Εθελοντικη Αιμοδοσια στο Φαναρι

Από τον Αθλητικό Όμιλο Φαναρίου, την τοπική Κοινότητα και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη»

Πέτρος Καραβέτης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου

«Επιθυμούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της αιμοδοσίας και να καταστεί θεσμός τουλάχιστον για μία φορά τον χρόνο»

Τον περασμένο Μάρτιο, τα μέλη της τοπικής κοινότητας Φαναρίου αλλά και του Αθλητικού Ομίλου Φαναρίου, αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους ενισχύοντας με την παρουσία αλλά και την προσφορά τους την 11η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πόρτο Λάγος και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης « Η Αγάπη».

Στις τότε δηλώσεις του στον «ΠτΘ» ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρος Καραβέτης είχε μιλήσει για τον στόχο του τοπικού συμβουλίου το φετινό καλοκαίρι η αιμοδοσία να πραγματοποιηθεί και εντός του οικισμού του Φαναρίου.

Πέντε μήνες μετά ο στόχος αυτός επετεύχθη με την εθελοντική αιμοδοσία να έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, 26 Ιουλίου, από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9.30 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Φαναρίου, με «μπροστάρηδες» τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη» και τον Αθλητικό Όμιλου Φαναρίου, καθώς και την στήριξη της τοπικής κοινότητας.


Η αιμοδοσία όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Καραβέτης θα γίνει από κινητή μονάδα αιμοδοσία του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ η συμμετοχή αναμένεται θερμή. Άλλωστε ο ίδιος μετέφερε τον ενθουσιασμό των κατοίκων του οικισμού, και όχι μόνο, καθώς απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής και στους κατοίκους των γύρω οικισμών, όπως η Μέση, η Καλλίστη, το Σιδηροχώρι κ.α. που όπως τόνισε «στηρίζουν πάντα κάθε μας πρωτοβουλία», για να γνωστοποιήσει επίσης πως οι “Ceres Bars” θα βρίσκονται στον χώρο μοιράζοντας μπάρες μετά το τέλος της αιμοδοσίας.

Για τον κ. Καραβέτη και το τοπικό συμβούλιου του Φαναρίου η αιμοδοσία αυτή αποτελεί ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα, που επιθυμούν να κερδίσουν αλλά και να συνεχίσουν στον χρόνο, καθιστώντας την θεσμό. «Ελπίζουμε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο να μπορούμε να πραγματοποιούμε την αιμοδοσία εδώ ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε όσο το δυνατόν μπορούμε» ανέφερε εξηγώντας πως οι θερινοί μήνες επιλέχτηκαν και λόγω της αυξημένης παρουσίας παραθεριστών, τουριστών και επαγγελματιών που μπορούν να συνεισφέρουν προσφέροντας λίγο από τον χρόνο τους.

Δύσκολες οι καθημερινές για τους επαγγελματίες – Στο 1/3 οι φετινές κρατήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα έτη

Βέβαια όπως έκανε γνωστό και ο ίδιος η εικόνα του Φαναρίου, πέραν των Σαββατοκύριακων, που ο οικισμός «βουλιάζει» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα μηνύματα σε σχέση με τον τουρισμό είναι απογοητευτικά.

«Οι καθημερινές είναι πολύ δύσκολες, γεγονός που ενισχύθηκε και με το πλαγκτόν που έκανε την εμφάνισή του» τόνισε για να υπογραμμίσει πως «η απουσία τουριστών και δη Βουλγάρων και Ρουμάνων που παραδοσιακά έρχονται έχουν διαμορφώσει μια δυσχερή κατάσταση». Μάλιστα ο ίδιος μετέφερε ποσοστά των επαγγελματιών του οικισμού που κάνουν λόγο για κρατήσεις που αγγίζουν μόλις το 1/3 αυτών των τελευταίων ετών, δηλώνοντας απαισιόδοξος για τη δυνατότητα «αντιστροφής» αυτού του κλίματος στο διάστημα των θερινών μηνών που απομένει.

Σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό κομμάτι για το Φανάρι ήταν μια χρονιά και νέων προσπαθειών όπως το Friendship Regatta που κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένο, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις «Καλοκαίρι με Θέα τη θάλασσα» που διοργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ και αποτελεί όπως τόνισε για τον κόσμο, που έχει ανάγκη από ανάσες πολιτισμού, καθημερινή επιλογή.

Ως προς την συνέχεια του φετινού Καλοκαιριού όπως εξήγησε ο κ. Καραβέτης αναμένεται προς το τέλος του Αυγούστου στο φεστιβάλ «Θρακικό Πέλαγος» με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ωστόσο οι προσπάθειες όλων επικεντρώνονται στην προσεχή εθελοντική αιμοδοσία της Δευτέρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.