Οι Κομοτηναιοι θελουν περισσοτερο πρασινο

Της Έκδοσης

Η πρόταση για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πλατεία, που φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας μας, είμαστε σίγουροι πως θα δημιουργήσει πολλές συζητήσεις το επόμενο διάστημα, τόσο για το σύνολο των παρεμβάσεων, όσο και για τις επιμέρους.

Όμως ενδιαφέρον έχουν και τα ευρήματα της έρευνας που έκανε το αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Μηνά Κοσμίδη, για το τι θέλουν για τις δύο περιοχές οι πολίτες, και τι θεωρούν το σημαντικότερο θέμα.

Εκεί, με μεγάλη διαφορά, αναδείχτηκε πρώτο το θέμα του πρασίνου και της φύτευσης, κάτι το οποίο λίγο πολύ γνωρίζαμε, αλλά είναι καλό να βλέπουμε να επιβεβαιώνεται.

Άλλωστε τόσο το πάρκο, όσο και η πλατεία, έχουν δει το πράσινό τους να μειώνεται τα τελευταία χρόνια, με τις αναπλάσεις να βλέπουν την αφαίρεση δέντρων, με την υπόσχεση πως θα αντικατασταθούν, χωρίς όμως αυτό να γίνεται στην έκταση που χρειάζεται.

Άλλωστε και η φροντίδα του υφιστάμενου πρασίνου υστερεί, όπως πάλι βλέπουμε από την έρευνα. Για αυτό είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση σε αυτό το κομμάτι, στις όποιες αλλαγές τελικά κάνει ο Δήμος, γιατί συνήθως κάνουμε όλα τα άλλα, και «ξεχνούμε» τα δέντρα.

Όπως λέει άλλωστε και μια κινέζικη παροιμία η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο είναι πριν από 20 χρόνια. Η αμέσως καλύτερη είναι τώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.