Ο Σεπτεμβρης των προθεσμιων η απο τον ΕΝΦΙΑ στο ΚΤΕΟ

Της έκδοσης

Μιας και ο ΕΝΦΙΑ βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω της πρόσφατης συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, για το οποίο όσοι  αμελήσατε μπορείτε να ανατρέξετε στις σελίδες του «ΠτΘ» για να διαβάσετε την άποψη του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη επί του θέματος, να υπενθυμίσουμε ότι το τέλος του τρέχοντος μηνός σε λίγα εικοσιτετράωρα συνυφαίνεται και με το τέλος της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
 
Έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα πρέπει λοιπόν να γίνουν οι εν λόγω καταβολές, η πρώτη εκ των πέντε συνολικά δόσεων, ενώ στην περίπτωση που κάποιος δεν προβεί στην πληρωμή του ποσού που θα δει  να «αναβοσβήνει» στο TAXISnet θα έρθει αντιμέτωπος με δύο επιλογές. 
 
Η πρώτη είναι να πληρώσει τη δόση με προσαύξηση και η δεύτερη επιλογή να εντάξει όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ σε ρύθμιση.
 
Το τέλος του Σεπτέμβρη όμως πέραν όλων των υπολοίπων κλασικών υποχρεώσεων που υφίστανται για όλους και δη τους επιχειρηματίες, ισοδυναμεί και με το τέλος της προθεσμίας για τους ιδιοκτήτες οχημάτων σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους στα ΚΤΕΟ.
 
Η προθεσμία πιο συγκεκριμένα εκπνέει τέλη Σεπτεμβρίου και από την 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018 ο οποίος προβλέπει τα νέα πρόστιμα ΚΤΕΟ, που φτάνουν έως και τα 150 ευρώ, ενώ απλοποιεί και τη διαδικασία εντοπισμού όσων δεν έχουν περάσει από έλεγχο το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα τους. Κοινώς big brother will be watching us σε ό,τι αφορά και τα οχήματά μας.
 
Με λίγα λόγια πολλά τα deadlines για τα επόμενα εικοσιτετράωρα και όσοι δεν φανήκαμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας ή το αφήσαμε, ως κλασικοί Έλληνες, για την τελευταία στιγμή, θα χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη ακόμα πιο βαθιά. Αρκεί βέβαια να βρούμε και κάτι!
 
Γι’ αυτό όσοι δεν …σπεύσατε!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.