Ο νεος ΚΟΚ

Νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας θα τεθεί σε εφαρμογή ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού θα προβλέπει λίαν αυστηρές και διοικητικές κυρώσεις.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα ώστε και οι Έλληνες οδηγοί να αποκτήσουν συνείδηση σωστής οδικής συμπεριφοράς. Σαφώς και πρέπει να είναι υποχρεωτική η ζώνη ασφαλείας, σαφώς και δεν πρέπει να παραβιάζεται το κόκκινο, σαφώς και πρέπει να σεβόμαστε το στοπ στις σιδηροδρομικές διαβάσεις, όπως και τις θέσεις των αναπήρων.

Βέβαια όμως το κακό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του. Για να υπάρξει ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα και να εφαρμοσθούν πολιτικές που έχουν να κάνουν γενικότερα με το θέμα.

Ο νέος κώδικας όμως έτσι όπως παρουσιάζεται και ο οποίος έχει στόχο όπως λένε την ασφάλεια των πολιτών το μόνο που κάνει είναι να επιβάλλει πρόστιμα φωτιά. Άλλο όμως είναι η ασφάλεια και άλλο η οδική συμπεριφορά. Απομυζώντας το εισόδημα δεν λύνεις τα προβλήματα. Απλά βρίσκεις ένα νέο εισπρακτικό μηχανισμό…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.