Ο χρυσος κι εμεις

Δεν αφήνουν το ζήτημα του χρυσού να πέσει κάτω οι πολίτες της Θράκης και σωστά, όπως μας μετέφερε ο κ. Στρατιάδης, κατέθεσε την πρόταση ο  κ. Δ. Σεργκελίδης ν’ ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ουγγαρίας.Η Βουλή της Ουγγαρίας πρόσφατα ψήφισε την απαγόρευση όλων των μεταλλουργικών διεργασιών που σχετίζονται με το κυάνιο. Επίσης, υπάρχουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το έχουν ψηφίσει. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο και τη βουλευτή κ. Τσιαούση.

 

Η απόφαση αυτή μιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εξαιρετική σημασία και για τη δική μας χώρα όπου όχι μόνο χρησιμοποιείται κυάνιο εδώ και μισό αιώνα, αλλά επιπλέον προωθείται η υλοποίηση μεγάλης κλίμακας μεταλλευτικών έργων που θα στηρίζονται στην τοξικότατη αυτή ουσία. Το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της απόφασης είναι η ομοφωνία των Βουλευτών όλων των παρατάξεων και ιδεολογιών, που καταδεικνύει την ουσιαστική διακομματική  απόφαση για προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής.

 

Ο στόχος της συμμαχίας ήταν να εξασφαλίσει ότι μια αλλαγή στο νόμο θα καθιστούσε τις επικίνδυνες μεταλλουργικές διεργασίες που χρησιμοποιούν κυάνιο μη εφαρμόσιμες στην Ουγγαρία.

 

Στη χώρα μας τώρα, τόσους νόμους αλλάζουμε εν μια νυκτί για να μας χαριστεί κάτι αβασάνιστα, αυτό δεν θα το καταφέρουμε άραγε; Από την άλλη, είναι σοβαρή η δέσμευση δια στόματός των δύο εκπροσώπω του ελλληνικού λαού ότι  θα έρθουν σε συνεργασία με όλους τους Θρακιώτες βουλευτές με στόχο να φέρουν το θέμα και στη Βουλή της Ελλάδας και να καταψηφιστεί η εξόρυξη χρυσού με κυάνωση.

 

Κι ο κόσμος στις σοβαρές δεσμεύσεις αναμένει και επαλήθευση…

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.