Ο αποτελεσματικος, εργατικος, τιμιος, ευθυς και κιμπαρης Γιαννης Κιλτσικης και η πορεια του προς την προεδρια του Επαγγελματικου και Βιοτεχνικου Επιμελητηριου

Εδώ και αρκετό καιρό ο Γιάννης Κιλτσίκης, μη γνωρίζοντας την ανικανότητα της πολιτείας και έχοντας την εντύπωση ότι οι εκλογές των επιμελητηρίων θα γίνουν στην ώρα τους, σαν καλός νοικοκύρης εφαρμόζοντας το «πριν πεινάσεις μαγειρεύεις» ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
 
Κατέστρωσε τα σχέδιά του, βρήκε πολλούς και καλούς συνεργάτες, άνδρες και γυναίκες, και στα τρία τμήματα του Επιμελητηρίου και έκτοτε συνεχίζει να περιμένει τις ορέξεις της κυβέρνησης για το πότε θα αποφασίσει να γίνουν εκλογές στο θεσμό που παράγει πλούτο και θέσεις εργασίας και που πότε δεν εκτιμήθηκε δεόντως από καμία.
Ένας νέος άνθρωπος με το παλιό αρχοντικό στυλ των ανθρώπων της αγοράς και του μόχθου και που πάντα τον διακρίνει η μπέσα και ο σταθερός λόγος τόσο στις κουβέντες του όσο και στις πράξεις του.
 
Ένας άνθρωπος που δεν άγεται και φέρεται από πολιτικά ντόπια τζάκια και τοπικά κατεστημένα. Αμερόληπτος πολιτικά και ανένταχτος από επιλογή του, όπως μου λέει, κάθε φορά που συζητώ μαζί του.
 
Αυτοδημιούργητος και πρωτοπόρος, βαδίζει πάντα με ψιλά το κεφάλι και κανείς δεν μπόρεσε να τον αποσπάσει από την προσήλωσή του στη δουλειά του και στο μεροκάματο όπως του αρέσει να λέει συχνά.
Το μεράκι του και η τάση να βοηθήσει τους συναδέλφους επαγγελματίες τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση και να ηγηθεί για την προεδρία του μεγαλύτερου συνόλου επαγγελματιών του ν. Ροδόπης.
 
Πρόεδρος στο Σωματείο Καφεποτοπωλών, σύμβουλος στην Ομοσπονδία, οικονομικός επόπτης στο Επιμελητήριο, τα παράτησε όλα «εν μια νυκτί» για να αφοσιωθεί σε έναν συγκεκριμένο στόχο, στη διεκδίκηση και στην πιο άρτια οργάνωση της υποψηφιότητάς του. Αρνήθηκε προτάσεις από υποψηφίους δημάρχους για να συμμετέχει στα ψηφοδέλτιά τους, πορεία στην οποία πιστεύω θα είχε λαμπρό μέλλον. Για να έχει χρόνο να μαζέψει όλους τους άριστους επαγγελματίες της αγοράς στο ψηφοδέλτιό του και όχι τους «αρεστούς» και τους προτεινόμενους φυτευτούς από διαφορά κόμματα.
 
Ο Γιάννης Κιλτσίκης συμπλήρωσε πάνω από 20 χρονιά σαν επαγγελματίας, γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και είναι άριστος γνώστης της αγοράς. Οι συνάδελφοί του τον εκτιμούν, τον σέβονται και τον εμπιστεύονται. Πιστεύουν δε ακράδαντα πως το ίδιο καλά θα τα καταφέρει στο Επιμελητήριο όπως και στη δουλειά του και στην εν γένει παρουσία του στα τοπικά δρώμενα.
 
Ο Γιάννης Κιλτσίκης, ιδιοκτήτης του ξεχωριστού καφενείο «Άστρα», μιλώντας με αγάπη για τον τόπο, τους ανθρώπους, τους συναδέλφους του, στο τέλος της κουβέντας δημιούργησε την αίσθηση στους συνομιλητές του ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες στο χώρο που σκόπευσε συνειδητά να υπηρετήσει.
 
Εμείς το μόνο που έχουμε να του ευχηθούμε είναι καλή επιτυχία!!! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.