Νεου τυπου περιοδειες για τον Κ. Μητσοτακη

Της έκδοσης

Η περιοδεία του πρωθυπουργού που ολοκληρώνεται σήμερα στην Θράκη, εγκαινιάζει έναν νέο τύπο περιοδειών για το κυβερνών κόμμα, όπως πληροφορούμαστε. Είναι η επίσημη πρώτη του τρόπου με τον οποίο ουσιαστικά θα γίνονται οι περιοδείες του πρωθυπουργού ενόψει εθνικών εκλογών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την χώρα ήταν μοναχικές και είχαν περισσότερο έναν απολογιστικό χαρακτήρα, έδιναν βάση περισσότερο σε όσα έγιναν.

Η διαφοροποίηση εφεξής είναι τριπλή. Αφενός οι περιοδείες του πρωθυπουργού θα γίνονται συνοδεία μεγάλου κλιμακίου κυβερνητικών στελεχών που θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, όπως έγινε στην περιοχή μας. Κύριο χαρακτηριστικό των επαφών όπως πληροφορούμαστε η καταγραφή των προβλημάτων και των ελλείψεων.

Αφετέρου η έμφαση θα δίνεται πλέον στο μέλλον με παρουσίαση σχεδίων όπως στην περίπτωση της ΑΜΘ με ορίζοντα την περίοδο 2023-2030. Στόχος η παρουσίασης σχεδίων «μακράς πνοής» που θα αποτυπώνουν τον αναπτυξιακό καμβά που θα προτείνει η ΝΔ στην κοινωνία.

Το τρίτο άξιο μνείας, χαρακτηριστικό της περιοδείας Μητσοτάκη στη Θράκη είναι η συνέντευξη τύπου για τα Μέσα της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι τα περιφερειακά μέσα σπάνια έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε αρχηγούς κομμάτων, πόσο μάλλον σε πρωθυπουργούς. Επομένως η εν λόγω κίνηση μόνο θετικά αποτιμάται, και ευχής έργον είναι να ακολουθηθεί και από άλλους.

Το αν βέβαια όλα αυτά τα «καινούργια» θα έχουν αποτέλεσμα, άλλοι θα το κρίνουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.