Νεα συνειδητοτητα και αγροτικο

Μας ξάφνιασε σήμερα το αγροτικό ρεπορτάζ, μαζί με την είδηση του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, η ίδρυση και λειτουργία του οποίου μέχρι πρότινος θα μας φαίνονταν αδιανόητη, αφού ως αστική περιοχή έχουμε καταγράψει την Κομοτηνή στη συνείδησή μας.
 
Καποδίστριας και Καλλικράτης ενέταξαν βέβαια στο δήμο Κομοτηνής, αρκετούς νέους αγροτικούς οικισμούς, οπότε η ύπαρξη του Αγροτικού Συλλόγου απολύτως δικαιολογείται, εντούτοις και ο ίδιος ο οικισμός της πόλεως το πάλαι έβριθε, στην περιοχή της Εκτενεπόλ ιδιαίτερα, λαχανόκηπων.
 
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά η νέα συνειδητότητα κατά λόγο βέβαια επί του παρόντος που εμφανίζει το σύνολο των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, κτηνοτρόφων και αγροτών, ενάντια στις επιταγές του νέου μνημονίου, του τρίτου, που όπως ισχυρίζονται επιχειρεί να καταστρέψει τη μοναδική δυνατότητα παραγωγής που διαθέτει η χώρα και προέρχεται εκ του πρωτογενούς τομέα.
 
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει βέβαια στη νέα αυτή συνειδητότητα ο εξορκισμός του κομματικού, που εν πρώτοις δείχνει να είναι ειλικρινής, αφού ο ξεσηκωμός πρώτη φορά συμβαίνει προεκλογικά, και απευθύνεται προς οιαδήποτε κυβέρνηση μέλλεται να μας κυβερνήσει…
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.