Ναι στη δυναμη της νηφαλιοτητας

«Αυτά τα οποία καταγράφονται ως δράσεις της τουρκικής διπλωματίας στη Θράκη, και το λέω με επιστημονική ευθύνη και οπτική, ανήκουν στα γενικώς παραδεδεγμένα επίπεδα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μια μειονότητα που συνήθως επιδεικνύουν διεθνώς οι μητέρες πατρίδες». Η δήλωση αυτή στον «Παρατηρητή της Θράκης» του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου κ. Καλαβρού εκφράζει μια στάση που ως εφημερίδα εδώ και χρόνια στηρίζουμε.

Με νηφαλιότητα, προϊόν παιδείας, ο κ. Καλαβρός θέτει τις πραγματικές διαστάσεις και τα πραγματικά δεδομένα του θέματος. Αυτός ο τρόπος σκέψης και αντίληψης των γεγονότων είναι αυτός που λείπει από την περιοχή κι όχι μόνον.

Λείπει από τα ΜΜΕ των Αθηνών, τα εντόπια, τους μεσοαστούς. Η εύκολη λύση για όλους είναι η διατύπωση ακραίων απόψεων και η διαιώνιση της συνωμοσιολογίας μετά από κάθε επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη γείτονα χώρα. Αυτόν τον τρόπο σκέψης τον συναντούμε σε κάθε μας συζήτηση που περιέχει και τον παράγοντα της κρίσης και όχι απλώς της περιγραφής.

Η διατύπωση ακραίων απόψεων και η διαιώνιση συνωμοσιολογίας δεν αποβλέπει στο εθνικό συμφέρον. Φορτισμένοι όμως συναισθηματικά, τόσο οι «επιφανείς» πολίτες από την πλειονότητα όσο και από την μειονότητα, οδηγούμαστε σε ακραίες τοποθετήσεις. Και το συναίσθημα είναι πολύ κακός σύμβουλος για τέτοια ζητήματα

Αύριο επισκέπτεται τη χώρα μας τουρκική αντιπροσωπεία. Ας αντιμετωπίσουμε το θέμα με σύνεση και ψυχραιμία, με τη δέουσα σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

Μπορούμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.