N’ ανταμωνουμε, να μη χανομαστε…

Στις ευχές που ακούγονται αυτές τις μέρες πρωτοτυπία δεν υπάρχει. Χρόνια πολλά με υγεία, να είστε καλά, κι άντε ξανά τα ίδια και τα ίδια. Μερικοί βρίσκουν και κάτι πιο πρωτότυπο, καλά κέρδη, πάντα ν’ ανταμώνουμε, καλή πρόοδο στα παιδιά, να βλεπόμαστε, να μη χανόμαστε. Τα τηλέφωνα δουλεύουν στο φουλ, πρέπει απαραιτήτως να μιλήσεις με τους συγγενείς και φίλους. Συνεύρεση ανθρώπων υπό το φως των κεριών, των ποτηριών και πιάτων, της σάλτσας του φαγητού και της κορδέλας από τα δώρα. Γελαστά πρόσωπα γύρω σου, τα μάγουλα που ακουμπάνε τα δικά σου στο παραδοσιακό φιλί, ο σαματάς που γίνεται, καθώς όλοι σηκώνονται όρθιοι για να φιληθούν, να χαιρετίσουν, να βεβαιώσουν, είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί και δεν φοβόμαστε κανέναν. Αυτή είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στο άγνωστο μέλλον.

Καλή χρονιά, η οποία βέβαια θα είναι πιο δύσκολη από τις προηγούμενες. Άνεργοι, απασχολήσιμοι, συνταξιούχοι στα όρια της φτώχειας. Αυτή τη χρονιά, το τοπίο της ζωής μας θα γίνει πολύ πιο σκληρό. Κυνικό. Θα πρέπει να πορευόμαστε με σφιγμένα δόντια.

Καλή χρονιά, λοιπόν, με υγεία, πάνω απ’ όλα, καλή πρόοδο στα παιδιά, καλές δουλειές και να ανταμώνουμε, να μη χανόμαστε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.