Μονο στα ζορια θυμουνται τη Θρακη

Της Έκδοσης

Τα τελευταία 24ωρα, μετά την επίσκεψη των ηγετών της ΕΕ στον Έβρο, βλέπουμε να υπάρχει μια κριτική, από πολλές πλευρές του πολιτικού τόξου, ότι η ΕΕ περιορίζεται σε ευχολόγια, και δεν παρέχει ουσιαστική στήριξη στην Ελλάδα.
 
Και παρόλο που εν μέρει η συγκεκριμένη κριτική είναι βάσιμη, δεν αποτελεί κάτι καινούριο, ούτε κάτι νέο, και μάλιστα τονίστηκε και από τους ίδιους τους επισκέπτες στον Έβρο, ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Νταβίντ Σασόλι, που τόνισε πως αυτό το ζήτημα δεν θα είναι ανακύψει αν είχε αλλάξει η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και υπήρχε κοινή μεταναστευτική πολιτική στην ΕΕ, αλλά και από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα της Ευρώπης, τονίζουν όλοι, και αναδεικνύουν την ανάγκη βοήθειας, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και θεσμικά.
 
Το θέμα είναι πως τέτοιες θωρακίσεις, θα έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια, όπως και πολλά άλλα πράγματα στην ΕΕ, όμως και σε αυτή την περίπτωση, πολλές πλευρές του πολιτικού τόξου συνέβαλλαν ώστε αυτές να μην υλοποιηθούν.
 
Αυτό βέβαια που ξεχνούν όλοι, είναι ότι όλη αυτή η ιστορία, γίνεται στη Θράκη, μια περιοχή στην οποία, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η στήριξη, πλην τέτοιων «εθνικών» περιπτώσεων, είναι μηδαμινή, όχι μόνο υλικά, αλλά ακόμα και λεκτικά.
 
Γιατί πέρα των συνοριακών κρίσεων, αλλά και των μειονοτικών θεμάτων, όταν και από το πουθενά εμφανίζονται «Θρακολόγοι» για να τοποθετηθούν επί παντός επιστητού, η πραγματική ενίσχυση της, ακόμα και η ισότιμη αντιμετώπισή της απέναντι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, λείπει.
 
Έργα υποδομής καθυστερούν, άλλα δεν γίνονται, ενώ χρηματοδοτήσεις χάνονται στο δρόμο, όπως και η οποιαδήποτε υποστήριξη από τα Υπουργεία αλλά και άλλες δομές.
 
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δρόμος, πολυταξιδεμένος αυτές τις μέρες, από τον νότιο προς τον βόρειο Έβρο, για να φτάσει κάποιος στις Καστανιές, ο οποίος εδώ και περίπου 20 χρόνια επισκευάζεται/κατασκευάζεται/επιδιορθώνεται, και ακόμα έχει τα κακά του χάλια.
 
Το τρένο πρακτικά έχει διακοπεί, τα λιμάνια κάθονται, αλλά σχεδόν κάθε πολιτικός που έρχεται, μας λέει ότι η Θράκη είναι η  αρχή της Ελλάδας.
 
Ε λοιπόν θα πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν, ότι τα προβλήματα της Θράκης είναι προβλήματα της Ελλάδας. Και για να λύσεις τα προβλήματα, πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.