Μονη διεξοδος η προκηρυξη εκλογων
Αρνούμαι την πολιτική και κοινωνική ατζέντα της ημέρας να τη διακανονίζουν τα συγκροτήματα τύπου.
Λυπάμαι που χθες σύμπαντες οι Έλληνες πολίτες εξαναγκάστηκαν να παρακολουθούν σε συνεχή ροή σενάρια επί σεναρίων στηριγμένα σε διαρροές με ηγήτορες τους κατέχοντες τις τηλεοπτικές συχνότητες.
Λυπάμαι που ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετώπισε μια πρόταση που θα πήγαινε μπροστά τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας με τρόπο απλουστευτικό. Λυπάμαι που δεν αντελήφθη έγκαιρα το ουσιώδες βήμα που θα ξεκαθάριζε ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτικής ζωής από τη βρωμιά του πολιτικού κατεστημένου του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο θα επιβάλλονταν να γίνει και για ένα μεγάλο, εξίσου «βρώμικο», κομμάτι του πολιτικού κατεστημένου της Νέας Δημοκρατίας. Στον όρο τώρα «βρώμικο» πολιτικό κατεστημένο, που ορίζεται έτσι όχι μόνον ως προς την ανάμειξή του σε σκάνδαλα στυλ Τσοχατζόπουλου και Βουλγαράκη, αλλά και ως παλαιοκομματικής υφής και νοοτροπίας, και αφορά στο μεγαλύτερο ίσως κομμάτι του δικομματισμού, που θεωρούσε το κράτος φέουδο και εξυπηρετούσε αντί της πατρίδας τον εαυτό του, είτε διορίζοντας ημετέρους είτε κάνοντας δουλειά για τους ημετέρους. Δουλειά ανάλογη με όσα μαθαίνει ο «κοσμάκης» με αφορμή τον καβγά Κουρή – Αλαφούζου, όπου καταφανέστατο γίνεται το πώς ανδρώθηκε τόσο ο ένας όσο και ο άλλος όμιλος, ασκώντας τα τερτίπια του πολιτικού εκβιασμού ο πρώτος και βγάζοντας «άσσους» υποτίθεται όποτε ήθελε από το μανίκι, πατώντας στους ώμους γνωστών πολιτικών οικογενειών, π.χ. της οικογένειας Μητσοτάκη ο δεύτερος, διασφαλίζοντάς της από τη μια σιωπή και συγκάλυψη στα περιουσιακά, και από την άλλη ευμένεια και πολιτική μακροημέρευση.
Λυπάμαι για όλα αυτά που συμβαίνουν για μας χάριν ημών.
Χαίρομαι όμως επίσης γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, και ό,τι απομένει στον Γιώργο Παπανδρέου να πραγματοποιήσει είναι η προκήρυξη εκλογών. Όχι για τίποτ’ άλλο, αλλά γιατί μόνον μ’ αυτές ισοσταθμίζεται το πεδίον ωριμότητας του σημερινού πολιτικού κατεστημένου. Εκλογές για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του κι οι πολίτες, αν έχουν τα κότσια, να ξεκινήσουν από την Ελλάδα να διορθώνουν την Ευρώπη, κατακρημνίζοντας το θεό των αγορών.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
