Μην ανησυχειτε, καποια στιγμη θα ερθουν τα ηλεκτρονικα διοδια…

Της Έκδοσης

Με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού προ των πυλών, και τις αλλαγές στα διόδια που αναμένεται να έρθουν, κλείνει ένας κύκλος πολλών ετών, όσο αφορά την παραχώρηση, που βολοδέρνει ακόμα από τα πρώτα μνημόνια, δείχνοντας για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, όλα κινούνται με παγετωνικούς ρυθμούς.

Με ενδιαφέρον πάντως βλέπουμε την αντιπαράθεση για την αύξηση των διοδίων μεταξύ των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, τα οποία κατείχαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την εξουσία όλα τα χρόνια που προχωρούσε η παραχώρηση, και παρά τις κατά καιρούς κορώνες, δεν έκαναν τίποτα για να τη σταματήσουν.

Έτσι η Εγνατία θα μπει στο κλαμπ των παραχωρημένων δρόμων, παρόλο που υπάρχει ένα κλαμπ στο οποίο σίγουρα θα αργήσει να μπει, αυτό των ηλεκτρονικών διοδίων, τα οποία ακούμε εδώ και πάνω από 10 χρόνια, όμως δεν είδαμε ούτε ένα.

Τι και αν υπουργοί μεταφορών ερχόταν και έφευγαν η υπόσχεση ήταν εκεί, με διαδοχικούς διαγωνισμούς που ακυρώνονταν, με επανειλημμένες αναβολές, προσαρμογές, αλλαγές που στη συνέχεια ακυρωνόταν, με το μόνο που να γίνεται επάνω στο δρόμο να είναι η δημιουργία παραδοσιακών διοδίων, που πλέον πήραν την θέση που θα είχαν τα ηλεκτρονικά.

Με τον διαγωνισμό που θα γινόταν μετά την ακύρωση του παλιού, που είχε αντικαταστήσει τον παλιότερο, να αγνοείται, πιο πιθανό θεωρούμε να δούμε τραίνο να πηγαίνει χωρίς διακοπή από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη πριν δούμε ίχνος από τα ηλεκτρονικά διόδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.