Μια θεση στο δημοσιο κυνηγουν παλι οι νεοι

Μία θέση στο δημόσιο κυνηγούν οι επιτυχόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας όπως αυτό αποδεικνύεται από τους πίνακες με τις βάσεις εισαγωγής που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

Η επαγγελματική ανασφάλεια και ο φόβος της ανεργίας είναι οι κύριοι λόγοι που, ιδιαίτερα τελευταία, ωθούν τους υποψήφιους για ανώτατες σπουδές να προτιμούν αυτές που εξασφαλίζουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Όμως, ο παράγοντας αυτός δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός που θα κρίνει την σημαντική αυτή απόφαση των νέων μας. Πρώτιστο και κυρίαρχο κριτήριο είναι ο βαθμός που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους οι σπουδές και τα επαγγέλματα που επιλέγουν. Άρα είναι σημαντικό νέοι να προσέξουν να μην οδηγηθούν σε σπουδές και σε επαγγέλματα που είναι εντελώς ασύμβατα με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους.

Επειδή κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι ξεχωριστή, οι τελικές επιλογές θα πρέπει να παίρνονται αφού έχει προηγηθεί κατάλληλος επαγγελματικός προσανατολισμός, ο οποίος δυστυχώς απουσιάζει από την εκπαίδευση.

Και εκεί πρέπει να στραφεί η πολιτεία. Αν θέλουμε οι νέοι μας να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.