Μια απο τα ιδια

Χρόνος κοντεύει από τότε που οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία. Ένας αγώνας όμως που όπως όλα δείχνουν δεν έχει τελειωμό, γιατί παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις των αρμοδίων το θέμα συνεχίζει να υφίσταται.

Εδώ και ένα χρόνο οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται ψυχικά και σωματικά. Υποσχέσεις επί υποσχέσεων δημιουργούν κάποιες ελπίδες που την άλλη μέρα σβήνουν οδηγώντας τους σε απελπισία για το μέλλον τους.

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι αφού ο προγραμματισμός της ζωής τους μετά τις υποσχέσεις που εδώ και ένα χρόνο λαμβάνουν από το αρμόδιο υπουργείο έχει ανατραπεί.

Για μια ακόμη φορά κατέβηκαν στην Αθήνα χθες Δευτέρα αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από το Υπουργείο. Μια εικόνα που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συχνά.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες. Ζητούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή ζωή. Η αξιοπρεπής εργασία αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη μιας δίκαιης με ισότητα και συνοχή κοινωνίας, οργανωμένης στις αρχές του δικαιώματος στην εργασία αλλά και στα δικαιώματα των εργαζομένων στην κοινωνική προστασία και στον κοινωνικό διάλογο.

Η οικονομική ανάπτυξη από μόνη της δεν είναι αρκετή. Δεν μπορεί να εξαλείψει την φτώχεια. Πρέπει να συμβαδίζει με το δικαίωμα στην εργασία.

Δυστυχώς η κοινωνική συνοχή στην οποία όμνυε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδομείται καθημερινώς. Το κράτος προτιμά να εμπαίζει και να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η τακτική αυτή τον τελευταίο χρόνο έχει αναγορευτεί σε κυρίαρχη…



google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.