Μια αλλη Ελλαδα

Οραματίζομαι την Ελλάδα μας να κάνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, καταπολεμώντας τη μιζέρια, τη φαυλότητα, τον λαϊκισμό, τη διαφθορά, το βόλεμα, τον παραλογισμό.
Οραματίζομαι μια Ελλάδα που οι πολιτικοί της δεν θα είναι απαξιωμένοι και κατώτεροι των περιστάσεων. Αλλά θα εκπληρώνουν το πρότυπο του κορυφαίου πολιτικού της αρχαιότητας του Περικλή:
«Ηγέτης είναι αυτός που ξέρει τι πρέπει να κάνει και μπορεί να το εξηγήσει στους πολίτες, που αγαπά την πατρίδα του κι είναι αδιάφθορος».
Γι αυτή την Ελλάδα θέλω να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις.
Κι όσο περισσότεροι γίνουμε, τότε να είστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρουμε.
Πρέπει να πετάξουμε στον καιάδα όλους αυτούς που πλήγωσαν την χώρα μας και τώρα δεν μπορούν να σταθούν πουθενά!!!

«Πού είναι το κράτος;»

Σήμερα στη χώρα μας είναι τόσο επίκαιρη η φράση του προέδρου των ΗΠΑ Τζων Κέννεντι όσο ποτέ.
-«Μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου». Το χαρίζω σε όλους αυτούς που όταν τους βολεύει ζητούν την κρατική παρέμβαση και την βοήθεια του κράτους. «Όταν και άμα τους βολεύει» τότε ρωτούν.
-Πού είναι το κράτος;
-Τι κάνει το κράτος;
Ποτέ και κανένας τους (μας) όμως δεν θυμήθηκε να ρωτήσει τι έκανε αυτός για το κράτος. Νομίζω πως είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ να σκεφτούμε ως λαός, ως πολίτες, ή ακόμα και ως δημότες, και να ξεχάσουμε να επικαλούμεθα το κράτος μόνο όταν μας συμφέρει και το έχουμε ανάγκη!!! 

Εμείς σπιτώνουμε, αυτοί μας ξεσπιτώνουν!!!

Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους Σύριους μετανάστες. Μπράβο και καλά κάνει.
Σήμερα, από την άλλη η Ευρώπη προσπαθεί να ξεσπιτώσει τους Έλληνες.
Ε… όχι δεν κάνει καλά.
Μα τελικά πόσο κακό κάνανε τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα; Και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα υποστηριχτές τους!!! Ας τους χαίρονται… 

Όχι «ΠΡΕΠΕΙ» παρά μόνον «ΘΕΛΩ» και «ΜΠΟΡΩ»

Για μένα δεν υπάρχουν «πρέπει». Υπάρχουν μόνο «θέλω» και «μπορώ». Τα πρέπει είναι για τους δειλούς. Για τους μεμψίμοιρους. Για τους ανίκανους και για τους ανήμπορους!!!

Έχω μάθει να κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ζει κανείς με απωθημένα και ψευδαισθήσεις. Ξέρω και ποιος είμαι. Ξέρω και τι θέλω… Δεν κάνω συμβιβασμούς για τα θέλω μου. Παλεύω γι αυτά μέχρι να τα πετύχω, και προπαντός; παλεύω τίμια!!! Κάποιες στιγμές ένιωσα πως έχασα τον εαυτό μου, πως ξέφυγα από την πορεία μου. Έπεσα, αλλά γρήγορα σηκώθηκα, Επανήλθα. Πιο σταθερός από ποτέ, πιο συνειδητοποιημένος και προπαντός; πιο δυνατός.

Ευάλωτος; Στο δικό μου λεξιλόγιο δεν υπάρχει αυτή η λέξη όπως και πολλές άλλες. Έχω μάθει να αγωνίζομαι, να χτυπάω την γροθιά μου στο μαχαίρι χωρίς να φοβάμαι αν θα ματώσω και δεν κάνω πίσω σε τίποτα. Λέω αυτά που σκέφτομαι ντόμπρα, αντρίκια, στα ίσια και δεν μασάω τα λόγια μου!!! Έχω κάνει τις επιλογές μου. Μέσα από αυτές ίσως να απογοήτευσα κάποιους ανθρώπους. Δεν θα απολογηθώ σε κανένα. Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα, πάρα μόνο στο θεό.
Οι φίλοι μου με ξέρουν πολύ καλά και δεν χρειάζεται να τους αποδείξω τίποτα. Ακούγεται εγωιστικό, αλλά αυτό νιώθω.

Λυπάμαι… Λυπάμαι μα εγώ έχω μάθει να δίνω αξία στα πράγματα βασισμένος όχι μόνο στο τι αξίζουν αλλά και στο τι σημαίνουν. Λίγα είναι τα πράγματα που έχουν σημασία για μένα. Κανένα από αυτά δεν έχει υλική υπόσταση. Αυτά τα λίγα άυλα λοιπόν, θα παλεύω πάντα μέχρι να τα αποκτήσω. Κι άμα το πετύχω θα παλεύω για να τα κρατήσω…και σε όποιον αρέσει…. Και ας μην ξεχνάμε ποτέ το «άσμα» που λέει… «Δυο πόρτες έχει η ζωή άνοιξα μια και μπήκα σεργιάνισα ένα πρωινό και από την άλλη βγήκα». 

Υπάρχει εγκληματική οργάνωση στην Κομοτηνή;

Δεν ξέρω, εσείς τι λέτε;
Λέτε ρε παιδιά; Κάτι υποψιάζομαι, αλλά πάλι; Τι να πω; Ίσως ναι, ίσως και όχι!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.