Μια ακομη κυβερνηση με πυρηνα Αθηνων

Όσο και ν’ αγαπούν οι νεοέλληνες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με βάση όσα ακούγονται σε παρέες, δεν μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει το ίδιο και με τα κυβερνητικά σχήματα που επιλέγει να συνθέσει. Κι αυτό, όχι γιατί δεν έχουμε συνηθίσει το κυβερνητικό συμβούλιο ως νέο και κυβερνών, αλλά γιατί δύσκολα κάποιος διακρίνει αυτό που θα επιθυμούσε για μια κυβέρνηση της αριστεράς, ήτοι την ανατρεπτικότητα στις συνισταμένες σύνθεσής της.
 
Ποιες θα μπορούσε να είναι αυτές; Μια αντιπροσωπευτικότητα κατ’ αρχήν στη σύνθεσή της και από στελέχη της ελληνικής περιφέρειας, αρκετά από των οποίων είναι λαμπρά όχι μόνον σε επίπεδο ήθους -ας υποθέσουμε ότι αυτό δεν είναι κυβερνητικό χαρακτηριστικό, ούτε ακόμη για την αριστερά,- αλλά κυρίως σε επίπεδο προσόντων και τεχνοκρατικών χαρακτηριστικών.
 
Μια αντιπροσωπευτικότητα η οποία θα μπορούσε να προκύψει από την καταγραφή των περιφερειακών στελεχών του και από τη γνώση των προσόντων τους. Εξάλλου δεν έχασε και τίποτε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, όταν κατήρτισε κυβερνητικό σχήμα και με άξια στελέχη –σαφώς και δεν του βγήκαν όλα- παντελώς άγνωστα στο πανελλήνιο, κι αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπως του «δικού μας» Γιώργου Πεταλωτή, που του έλαχε μια από τις δυσκολότερες δουλειές, στην οποία ήταν παντελώς άμαθος, σ’ αυτήν την «κολπαδόρικη» του κυβερνητικού εκπροσώπου, και στην οποία με την αλήθεια του μια χαρά ανταπεξήλθε. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για την περίπτωση του αλεξανδρουπολίτη Γιώργου Ντόλιου, σε επίπεδο Θράκης, και όχι μόνον.
 
Και μην αντιτείνει κάποιος τα ευτράπελα περί «κηπουρών», γιατί όλοι τα γνωρίζουμε και σαφώς την επανάληψή τους δεν επιδοτούμε, αντιθέτως μάλιστα…
 
Πάντως προκαλεί μεγάλη έκπληξη πώς ένας νεαρός πρωθυπουργός, και σε ηλικιακό επίπεδο, πλειοψηφικά εμπιστεύεται τους 55, 60, 65, 70 και…. Μην πείτε τις περιπτώσεις Παππά και Γαβριηλίδη, γιατί καλά τις γνωρίζουμε, φρέσκο αεράκι δεν βλέπουμε μόνον να πνέει σε ελπίδα και προσόντα αδιαμφισβήτητης αποτελεσματικότητας!!!
 
Τι βλέπουμε αντίθετα; Πολύ Αθήνα, πολύ ΑΝΕΛ, πολύ «αποζημίωση» για τις συντελεσθείσες «συμπράξεις» (Βλ. Τζάκρη και ουχί μόνον), πολύ αγάπη και στοργή στον Καραμανλισμό, και όχι μόνον στην περίπτωση Ευριπίδη Στυλιανίδη και τη «στοργή» που απήλαυσε από τους ΑΝΕΛ!!!
 
Φυσικά, όλα αυτά είναι αξιολογήσεις και απόψεις της πρώτης στιγμής, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος, το οποίο όλοι ευχόμαστε να προκύψει πρωταθλητής σε παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα για το καλό της πατρίδας και ημών των πολιτών φυσικά!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.