Μετραμε αποτυχιες

Της έκδοσης

Υπό την πραγματικότητα του πολέμου ξύπνησε το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου όλη η υφήλιος μετά και την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν της έναρξης της στρατιωτική εισβολής στην Ουκρανία.

Για να ακολουθήσουν όλα όσα συνιστούν το χειρότερο σενάριο σε μια προαναγγελθείσα ίσως για τους έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων εισβολή που έγινε πράξη, παρακάμπτοντας τη διπλωματία, τις πολιτικές, τα σύνορα αλλά πρωτίστως τους ανθρώπους.

50 εκ των οποίων, τουλάχιστον, σύμφωνα και με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τις ώρες που γράφονται τούτες οι γραμμές έχουν ήδη χάσει την ζωή τους, ανάμεσα τους και άμαχος πληθυσμός και χιλιάδες ακόμα στον δρόμο της προσφυγιάς μακριά, εφόσον το καταφέρουν, από τα τύμπανα του πολέμου.

Οι «λοιπές δυνάμεις» ανακοινώνουν κυρώσεις και εκτοξεύουν «απειλές», ενώ η Ρωσία δια του προέδρου της δηλώνει διατεθειμένη να υποστεί τις όποιες κυρώσεις διότι η οικονομία της «μπορεί να τις σηκώσει» κατά το κοινώς λεγόμενο. Εν αντιθέσει με τις λοιπές οικονομίες, ανάμεσά τους και η ελληνική, που όπως γράφουν τα εκατοντάδες ρεπορτάζ και αποδεικνύουν περίτρανα οι αριθμοί του χρηματιστηρίου και πολύ σύντομα ο λογαριασμός στο καλάθι της νοικοκυράς δεν θα μπορούν να σηκώσουν το ήδη δυσβάσταχτο για μια μεγάλη ομάδα πολιτών κόστος ακόμα και βασικών προϊόντων, που θα πάρει ακόμα παραπάνω την ανιούσα λόγω πολέμου.

Και όλα αυτά απουσία του ανθρώπινου παράγοντα που αποκτά, όπως έχει αποδείξει η ιστορία και σε κάθε πόλεμο, χαρακτηριστικά αριθμητικά στον αριθμό των θυμάτων, των προσφύγων, των τραυματιών κ.α.

Στην προκειμένη αποκτά τον αριθμό σχεδόν μπροστά στις τηλεοπτικές, και όχι μόνο, οθόνες μας. Και εμείς, ως ανθρώπινος «πολιτισμός» απλά μετράμε αποτυχίες.

Θλίψη, φόβος, θυμός!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.