Μετρα αντι επιδοτησεων

Τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέληξαν προχθές στις βασικές παραμέτρους του νέου αναπτυξιακού νόμου που θα παρουσιαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον ακόμη για μία φορά στις επιδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις.

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται την ενίσχυση του κράτους η αναπτυξιακή πολιτική δεν πρέπει να σταματά εκεί. Στόχος της θα πρέπει να είναι μία μακροπρόθεσμη πολιτική που θα παρέχει εχέγγυα για κερδοφορία, θα δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης, θα προσελκύει ιδιωτικές επενδύσεις και θα μειώνει τη γραφειοκρατία Για μία ακόμα φορά, ο αναπτυξιακός νόμος επικεντρώνεται στις επιδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις.

Ένας αναπτυξιακός νόμος θα πρέπει, πριν απ’ όλα, να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Και μάλιστα να λαμβάνει μέτρα για να υπάρχει όσο το δυνατόν ταχύτερο αποτέλεσμα. Γιατί όσο καθυστερούν τα μέτρα τόσο θα αυξάνονται οι επιδοτήσεις που θα πρέπει να καταβάλλει η κυβέρνηση για να διατηρεί εν ζωή ολόκληρους κλάδους της οικονομίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.